"Vertical farm heeft potentie om 112 ton tarwe per jaar te telen"

In samenwerking met de Braziliaanse landbouwonderzoeks-organisatie Embrapa Hortaliças is het 100% Livre, een Braziliaanse vertical farm, gelukt om grote hoeveelheden tarwe te verbouwen op één van haar vertical farms.

Dit jaar was het experiment met tarwe in een gecontroleerde omgeving een wetenschappelijke, technische en financiële uitdaging voor de vertical farm 100% Livre. Dat bedrijf slaagde er in de vierde test met de teelt van graan, die in juni van dit jaar begon, zijn productiviteit te verdubbelen.

In cijfers betekent dit een productie van 2,8 ton per hectare per cyclus, die drie maanden duurt. Uitgaande van vier seizoenen per jaar en de 5 verdiepingen van de vertical farms, heeft 100% Livre, met de huidige technologie, het potentieel om 112 ton tarwe per jaar te produceren. Dit is een resultaat dat de jaarlijkse productie van tarwe in het veld met 1000% overtreft, waarvan de gemiddelde oogst 11 ton per jaar is voor elke hectare beplanting.

Naast de aantallen is de kwaliteit van de tarwe een ander belangrijk punt. In een gecontroleerde omgeving wil 100% Livre tarwe van betere kwaliteit produceren zonder gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien is het een product met 100% traceerbaarheid, waarbij alle productie- en distributieprocessen, van grondstoffen tot levering aan de consument, nauwlettend in de gaten worden gehouden. Meel van premium tarwe heeft een lichtere tint en is fijner. Het resultaat is bijvoorbeeld zichtbaar in het brood dat ervan wordt gemaakt, dat zachter is, met een lichtere kruim en een gladde schil.

100% Livre's experiment laat zien dat technologie de grootste hoop is op een veiligere toekomst te midden van de onzekerheden veroorzaakt door de opwarming van de aarde en klimaatverandering. 100% Livre heeft zich onderscheiden door zijn hoge opbrengsten en zijn vermogen om de voedselproductie te verbreden. Tarwe is de nieuwste aanwinst op deze lijst.

"We begonnen het onderzoek met tarwe, omdat het een gewas is dat in Latijns-Amerika afhankelijk is van import en dat wereldwijd voor een uitdaging staat door de oorlog in Oekraïne. Wat ons verraste was de productiviteit die al werd bereikt in minder dan 1 jaar onderzoek. We krijgen deze technologie steeds beter onder de knie en net zoals Brazilië een grootmacht is geworden in sojabonen, ben ik er zeker van dat we deze mijlpaal zullen bereiken in de indoorteelt van tarwe."

Voor meer informatie:
100% Live
Tel.: +55 (11) 93320 3636
mariomelesp@gmail.com
www.cemporcentolivre.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.