Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sorma Group op Macfrut met nieuwe weegmachine voor trostomaten en druiven

Sorma Group zal van 3 t/m 5 mei aanwezig zijn op Macfrut, de internationale beurs in Rimini (Italië). Samen met de laatste innovaties op het gebied van sorteer- en verpakkingssystemen voor groenten en fruit presenteert de Groep er de nieuwe weegmachine LCP-128A voor trostomaten en druiven.

"Deze machine, die al snel de aandacht trok van handelaren van tomaten in heel Europa, zoals het Italiaanse ACMC Fruit en het Nederlandse Greenpack, wordt ook op Pianeta Rosso, de door de Groep gesponsorde conferentie voor de toeleveringsketen van tomaten van de Beurs, in de schijnwerpers gezet. "

De combinatieweegmachine LCP-128A is specifiek ontwikkeld als oplossing voor de grootste problemen bij het verpakken van tomatentrossen - dat heel arbeidsintensief en tijdrovend is en tot niet vergoede overgewichten leidt - en is sinds het begin van het jaar beschikbaar.  

In Italië werd de in Europa inmiddels goed verkopende machine als eerste gekocht door ACMC Fruit van Cosimo en Dionisio Galluzzi uit Locorotondo (Apulië), dat zich bezighoudt met de na-oogst verwerking, verpakking en verkoop van verse groenten en fruit in Italië en in het buitenland. "Dankzij deze technologie van Sorma hebben we de meest arbeidsintensieve fase van het verpakken van tomatentrossen kunnen automatiseren", verklaren de twee eigenaren. "De weegmachine helpt de operator namelijk bij het afvullen van de gedeeltelijk voorgevulde tray. De machine zoekt naar de beste gewichtscombinatie om het door de klant gevraagde gegarandeerde minimumgewicht te bereiken en legt het product vervolgens op de lijn naast de tray. Dankzij deze machine zijn we qua gewicht veel nauwkeuriger geworden (circa 20-30 gram minder overgewicht per tray) en nu ook productiever en dus competitiever."

Het resultaat behaald door ACMC Fruit met de Sorma-weegmachine moet verder worden gezien als een gemiddelde vermindering van het overgewicht: met het toenemen van het uitgangsgewicht van de tray (die ook met 20/30 g meer kan worden geladen vanwege het fysiologische gewichtsverlies), neemt de productbesparing en daarmee de vermindering van het overgewicht toe, zo meldt de groep.
 
De weegmachine kan bogen op een positieve reactie uit Nederland, waar Greenpack, een verpakkings- en distributiecentrum voor groenten en fruit haar tot volle tevredenheid heeft getest. Met de nieuwe LCP-128A machine zien we bij klant Greenpack ook goede resultaten voor wat betreft het besparen van arbeidskosten. Daarom heeft de klant ondertussen geïnvesteerd in meerdere Sorma lijnen.  

Op 3 mei, ter gelegenheid van de conferentie Pianeta Rosso, de tweedaagse bijeenkomst gewijd aan tomaten, waaraan de hele toevoerketen deelneemt om gemeenschappelijke productie- en marketingstrategieën voor de sector te definiëren, worden de sterke punten van de innovatieve machine geïllustreerd.  

"Het segment van de tomaat speelt een centrale rol in de nationale groente- en fruitteelt", vertelt Mario Mercadini, Marketing Manager van Sorma Group. "Het is daarnaast ook een van de populairste groenten op de binnenlandse markt: volgens Ismea wordt 15% van de uitgaven voor verse groenten van gezinnen besteed aan tomaten, met een jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking van 18 kg (+12,9% in 10 jaar). Zelfs de inflatie met als gevolg daarvan de stijging van de verkoopprijzen in de hele groente- en fruitsector bleek geen belemmering voor de aankoop van dit product, dat de iconische gerechten van de Italiaanse keuken typeert: in de drie jaar van 2019 t/m 2021 groeide de omzet met 8%, met een stabilisatie ook in de maanden januari-oktober 2022."

Voor meer informatie:
Sorma Benelux
+31 (0) 174 610 101
[email protected]       
www.sormabenelux.com     

Publicatiedatum: