"Europa bestraft AGF-sector en niet wie echt milieurampen veroorzaakt"

"De Europese Unie, en daarmee een deel van de publieke opinie in Europa, is van mening dat plastic verpakkingen de basis zijn van zee- en landvervuiling. Niets is minder waar! Ze zouden beter eens kijken naar wat er uit een wasmachine komt en ervoor zorgen dat filters tegen nanoplastics zo snel mogelijk worden toegepast", zegt Rocco De Lucia, eigenaar van Siropack, een Italiaans bedrijf dat verpakkingstechnologieën produceert voor zowel papieren en kartonnen verpakkingen, als voor andere materialen, waaronder kunststoffen.

Rocco De Lucia

"Zelfs als de verpakkingsbranche volledig in de richting van papier zou gaan, zou er voor ons niets veranderen. Daarom kan ik zonder vooringenomenheid mijn gedachten uiten. In ons bedrijf hebben we een onderzoekslaboratorium (Tailor), dat verbonden is aan de Universiteit van Bologna en waar we continu wetenschappelijke tests uitvoeren. Een daarvan toont aan dat het wassen van een simpele handdoek (70x137 cm) ongeveer 110 milligram nanoplastics uitstoot. Als je dan alle wasbeurten van elk Europees huishouden in een jaar optelt, dan begrijp je waar de vervuiling van de zeeën en oceanen vandaan komt. Het komt niet van de groente- en fruitverpakkingen." 

De eerste pagina van het onderzoek 

"Met gewoon een filter in elke wasmachine zou de lozing van nanoplastics met 80% worden gereduceerd. En waarschijnlijk zou dat met krachtigere filters die we niet in ons Tailor Laboratorium hebben, bijna 100% kunnen zijn." 

Professor Augusto Bianchini van de Universiteit van Bologna, coördinator van het Tailor Laboratorium 

"Ik geloof dat elk bedrijf, elke ondernemer ook een maatschappelijke en niet alleen een economische rol heeft. Wij willen dat onze innovaties, die uit het Tailor Laboratorium komen, bruikbaar zijn, ten dienste staan van de samenleving en een bijdrage leveren aan de verbetering van de sector. Onderzoek bereikt zijn doelstelling wanneer het vertrekt van twijfel en uitmondt in haalbare ideeën. Tot slot zou ik nog de wanverhouding willen onderstrepen tussen een Europa dat beheerst wordt door persoonlijke belangen en ons onderzoek op het gebied van materialen, gebaseerd op wetenschappelijke objectiviteit", besluit De Lucia.   

Para más información:
Siropack Italia S.r.l.

Via Balitrona 22/C
47042 Cesenatico (FC) - Italia
Tel: +39 (0)547 671116
info@siropack.it
www.siropack.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.