Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50-jarig jubileum Van der Pol groots gevierd

Tholen - Afgelopen vrijdag was het feest bij van der Pol pallets en kisten in Woensdrecht. Honderden mensen vierden het jubileum mee. Burgemeester Steven Adriaanse van de gemeente Woensdrecht hield een speech waarin hij het belang van het bedrijf en de familie van der Pol, die ook maatschappelijk actief en betrokken zijn, voor de gemeente benadrukte. Robert van der Pol benadrukte dat het ‘ons’ feestje is en hiermee doelde hij op de hechte club medewerkers waarvan sommigen al meer dan 30 jaar bij het bedrijf werken. "We doen het met z’n allen!" Het personeel kreeg een prachtig kunstwerk aangeboden om de kantine mee op te fleuren.


Marjolein, Robert, Frank en Marianne van der Pol

Jubileumdoneeractie
Aan het jubileum is ook een actie verbonden om geld op te halen voor de aanschaf van een Amerikaans apparaat dat in staat is om mensen met kanker beter te kunnen selecteren of ze in aanmerking komen voor een chemobehandeling of operatie. Frank van der Pol kreeg in oktober 2013 de diagnose endeldarmkanker. Hiervoor werd hij behandeld waarna het goed leek te gaan met hem. In 2017 was het opnieuw mis en zaten er kankercellen in long en lever. De dokters zeiden dat er niets meer aan te doen was. Hier legde Frank zich niet bij neer en wist een aantal chirurgen zover te krijgen om een operatie aan de lever en longen tegelijkertijd uit te voeren. De operatie werd een groot succes en er werd veel van geleerd. Helaas is de kanker niet verdwenen uit Franks leven maar hij is de chirurgen zeer erkentelijk dat ze hem wilden helpen en daarvoor hun nek uitstaken. Om deze reden wordt aan het jubileum de actie verbonden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het apparaat.

Het Woensdrechts bedrijf begon in 1973 met het palletbedrijf. In de periode daarvoor was de familie van der Pol een tuindersfamilie in Rhoon. De vader van Frank van der Pol (Frans) leverde zijn groenten af naast het distributiecentrum van Albert Heijn, aan de Waalhaven in Rotterdam en raakte bevriend met de directeur van Appie Heijn. Deze man vroeg of Frans zin had om pallets voor hem re repareren, dat was de aftrap voor van der Pol pallets en kisten. In 1976 werd gestart op de huidige locatie in Woensdrecht. Vanaf dat jaar deed Frank van der Pol zijn intrede in het bedrijf. De zaken gingen voorspoedig mede door innovatie en investeringen in machines die de productie capaciteit verhoogde. In 1986 nam Frank het stokje over van zijn vader Frans die het bedrijf verder uitbouwt en in 1990 de productielocatie opnieuw uitbreidt.

Met de grote groei in aanvragen werd het tijd om de productiviteit op te schalen. Zo werd er onder andere geïnvesteerd in een nieuwe volautomatische palletlijn en een eigen schaaflijn. In 2003 kreeg het bedrijf een biomassacentrale. Dankzij deze centrale werd het afvalhout van de pallets gebruikt voor onder andere de hittebehandelingen van pallets en de verwarming van de loodsen. In 2015 neemt zoon Robert van der Pol het bedrijf over van zijn vader. Opnieuw tijd voor uitbreiding gericht op duurzaamheid en de toekomst. In 2017 begint de bouw van een nieuwe hal inclusief opslagkelder, technische werkplaats en een nieuwe biomassacentrale. Deze nieuwe warmtecentrale is zuiniger, schoner en veiliger dan de voorgaande. Naast investeringen in deze biomassacentrale, komen er in totaal ook ruim 1.400 zonnepanelen. Deze zorgen voor voldoende stroom om het bedrijf draaiende te houden. Met de vierde generatie in de kinderschoenen kan van der Pol pallets en kisten met vertrouwen uitzien op de komende 50 jaar.

De fotoreportage geeft een beeld van de avond.

Voor meer informatie:
Palletbedrijf van der Pol

Dorpsstraat 96, Woensdrecht
Tel.: +31 (0)164 61 33 55
[email protected]  
www.polpallets.nl