Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"80 procent ruimtebesparing met klapkratten"

Er is meer dan ooit vraag naar grondstofbesparende en duurzame herbruikbare verpakkingen. Volgens Michaël Cibois van Gamma Wopla/Smart Flow zijn veel bedrijven dan ook op zoek naar herbruikbare en recyclebare oplossingen in plaats van dozen voor eenmalig gebruik. "Met onze kunststof klapkratten kunnen we flexibel inspelen op verschillende eisen en wensen. Zo kan in de transport- en opslagsector enerzijds de CO2-voetafdruk aanzienlijk worden verminderd, terwijl anderzijds veel materialen en dus ook kosten kunnen worden bespaard. Ons doel hiervoor is om zo snel mogelijk ISO 4001 te behalen."


Michaël Cibois op de Fruit Logistica 2023

Tot 80 procent ruimtebesparing
De kunststof kratten van Gamma Wopla/Smart Flow worden vooral gebruikt voor producten als druiven, salades, cherrytomaten, aubergines en asperges. "In Nederland is er veel vraag naar onze kratten, vooral voor aubergines, sla en perziken. De kratten zijn voorzien van een verstevigde bodem en kunnen gemakkelijk 20 tot 25 kg dragen."

"Klanten zijn op zoek naar herbruikbare oplossingen en opties die opslag en transport voor hen gemakkelijker maken. Dit is waar onze opvouwbare, nestelbare en stapelbare kratten van pas komen," legt Cibois uit. "Onze tweekleurige kratten kunnen tot 80 procent ruimte besparen. Ook moet worden benadrukt dat de kratten heel gemakkelijk te wassen zijn. Vuil, bacteriën en andere resten maken bij het plastic materiaal geen kans."

De tweekleurige kratten zijn in Duitsland echter nog niet zo gebruikelijk. "In dit land worden vooral onze nestbare en opvouwbare herbruikbare plastic kratten gebruikt, evenals de EURO-Norm kisten voor tomaten en zachtfruit, die gemakkelijk te stapelen zijn. In Polen hebben we ook enkele klanten die de bakken gebruiken voor hun zachtfruit." 


De tweekleurige twist-stack plastic kratten van Gamma-Wopla/Smart Flow, die zowel nestbaar....


... als ook draai-stapelbaar zijn. 

Uniforme totaaloplossingen 
Het bedrijf biedt ook uniforme totaaloplossingen. "De kratten en pallets worden samen met bijbehorende deksels als een eenheid die aan een tractor of ander transportmiddel kan worden bevestigd aangeboden. Hierdoor kunnen de producten onbeschadigd vervoerd worden. Op deze manier blijven ze beschermd tegen stof, zware regen, vogels, enz." De nieuwste krat van 600 x 400 x 260 mm werd op verzoek van Picvert, een Frans groenteproductiebedrijf, geproduceerd.   

Kringloop van gerecyclede pallets
"Plastic is een geweldig materiaal, ook qua recycling. Gamma Wopla is al meer dan tien jaar een pionier op het gebied van recyclebare kratten. Bij voldoende hoeveelheden maken we onze kratten graag op maat volgens de wensen van de klant. Omdat we een middelgroot familiebedrijf zijn, kunnen we op dit gebied zeer flexibel handelen. Afhankelijk van de eisen kunnen we klantspecifieke oplossingen al binnen zes maanden realiseren."

"Wij kopen graag beschadigde pallets en plastic kratten van onze klanten terug om ze opnieuw te gebruiken voor de productie van nieuwe pallets en kratten. Kunststof kan jarenlang worden gebruikt. Houten pallets kunnen niet gerepareerd worden. En plastic kratten en pallets kunnen 100% gerecycled worden", legt Cibois uit.

Weliswaar had Gamma-Wopla ook te kampen met hoge materiaal- en energiekosten. Maar dat heeft de vraag niet geremd. "Ik denk niet dat alle stijgingen in de verkoopprijzen van de producten tot uiting komen. Maar de prijs zal zeker niet het pre-pandemische niveau bereiken."

"Klanten hebben volgens hun eisen meer behoefte aan flexibiliteit, evenals modulaire oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Onze producten zijn van industriële kwaliteit en zijn ook geschikt voor zware productgroepen. Het leeuwendeel van onze kunststof kratten in de groenten- en fruitsector is tot nu toe gebruikt voor sla en druiven. De grootste markt voor ons is momenteel nog steeds Frankrijk", besluit Cibois.

Voor meer informatie:
Michaël Cibois
Gamma-Wopla
Rue de la Royenne 78
7700 Mouscron, België
Tel.: +32 56 85 20 85
[email protected] 
www.gamma-wopla.com 

Publicatiedatum: