Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Newwen en Scherp bundelen krachten voor ontwikkeling duurzame verpakkingen

Newwen en Scherp Verpakkingen zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling en verkoop van duurzame verpakkingen en logistieke items. Newwen is, net zoals Van Vliet Verhuur, onderdeel van Container Systems en is een grote speler in de Horti, Agri, E-commerce en Retail (online en offline). Scherp Verpakkingen richt zich op de Verhuismarkt, Horti en Retail (online en offline).

Het research en development-team van Newwen ontwikkelt nieuwe meermalige verpakkingen en logistieke items. Voor de verhuismarkt zijn een serie meermalige verhuisdozen ontwikkeld gemaakt van polypropeen, een veilig, vochtbestendig en sterk kunststof waardoor de verhuisdozen vaker en langer gebruikt kunnen worden dan een kartonnen doos. Verpakkingen kunnen worden voorzien van een gekoppelde RFID, QR en barcode om de traceerbaarheid en bewegingen in diverse processen te kunnen waarborgen. De onderdelen van de doos zijn aan elkaar gelast, wat zorgt voor meer stevigheid dan een verlijmde kunststof doos. Hierdoor is er geen sprake meer van chemisch afval door lijm.

De herbruikbare verhuisdozen spelen in op de trends in de verhuissector zoals verduurzaming van de logistiek, kwaliteit en betrouwbaarheid, transparantie en de ontwikkeling naar een circulaire economie. De verhuisdozen zijn exclusief verkrijgbaar bij Scherp Verpakkingen.


Bloemendozen op een Deense kar en rechts een verhuisdoos

Bob IJpelaar, Managing Director van Newwen, ziet de samenwerking als een 'perfect fit'. "Met hun cradle to cradle producten, service, maatwerk en actieve invulling voor een sustainable toekomst, hebben wij de juiste partner gevonden voor de gezamenlijke ontwikkelingen als verpakkingspartner voor onze Europese relaties", aldus IJpelaar. "Als innovatief koploper in de logistieke toeleveringen zullen wij onze samenwerking binnenkort verder gaan uitbreiden. Samen hoeven we niet de grootste te zijn, maar wel de beste. Gezamenlijk zullen we in de toekomst nog een grotere bijdrage leveren om van eenmalig naar meermalig te gaan voor onze klanten. Wij creëren samen het beste voor onze klanten en daar zijn we trots op.”

Leen Schakelaar, CEO van Scherp Verpakkingen, is ook enthousiast over de samenwerking. “Op het moment dat wij door ons gemeenschappelijke doel, namelijk het verder introduceren van de kunststof dozen in de Verhuisbranche, met NEWWEN in contact zijn gekomen, zijn we als vanzelfsprekend met elkaar verder gaan onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn in onze markten op het gebied van Reusable verpakkingen. Het concept van kunststof dozen en onze samenwerking met NEWWEN  past perfect bij onze doelstellingen om alle verpakkingen binnen ons assortiment Reusable, Recyclable, Reducible of Rethinkable te maken. Met NEWWEN als Partner zien we grote kansen zowel in de Verhuis- als in de Bloemen en Plantenbranche, waarin we sterk vertegenwoordigt zijn. Met deze aanvulling van kunststof producten denken wij onze klanten nog meer kansen te geven om een keuze te maken welk duurzaamste product het meest bij het bedrijf past.”

Voor meer informatie:
Newwen
Rietwijkeroordweg 33
1432 JG Aalsmeer
T: 0297 36 80 03
[email protected]
www.newwen.com/nl/

Scherp Verpakkingen
Nijverheidscentrum 40B
2761JP Zevenhuizen
T: 085 – 047 10 12
[email protected]
www.scherpverpakkingen.nl

Publicatiedatum: