farm krijgt meer dan 50.000 met internet verbonden apparaten

56 miljoen dollar voor bouw vertical farm in de VS

X-Caliber Rural Capital heeft een overbruggingslening van 56 miljoen afgesloten voor de bouw van een vertical farm voor Hardee Fresh in Americus, in de Amerikaanse staat Georgia. De nieuwbouw zal naar verwachting eind 2024 voltooid zijn.

De nieuwe teeltlocatie, volledig gesloten, zal bijna 31.500 vierkante meter groot moeten worden, goed voor 15 miljoen kroppen sla per jaar en ook teelt van andere slasoorten voor salades. De teeltlocatie wordt uitgerust met meer dan 50.000 met het internet verbonden apparaten, zo kondigen de Amerikanen alvast aan. 

Net als teeltlocatie van het bedrijf in Wauchula, in Florida, zal de nieuwe teeltlocatie in Americus voornamelijk worden aangedreven door hernieuwbare energie ter plaatse. 

"Met deze financiering van onze partners bij X-Caliber Rural Capital en American Lending Center verandert Hardee Fresh de manier waarop miljoenen Amerikanen gezonde producten kunnen eten. We breiden ons vermogen uit om technologie te gebruiken om ervoor te zorgen dat onze bladgroenten volledig natuurlijk en biologisch zijn", aldus Halton A. Peters, Ph.D. medeoprichter en president van Hardee Fresh.

X-Caliber Rural Capital verstrekt een conventionele (niet-USDA) lening van $ 56 miljoen. X-Caliber Rural Capital werkt samen met American Lending Center, een impactinvesteerder die banen wil creëren op landelijke locaties.

For more information:
Hardee Fresh
sales@hardeefresh.com 
www.hardeefresh.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.