Nieuwe generatie Chinese telers keert terug naar thuisstad om tuinbouwbedrijven op te starten

De afgelopen jaren heeft het Chinese district Wucheng in Dezhou, provincie Shandong, voortdurend nieuwe professionele telers geïntroduceerd en opgeleid en ondernemingen ontwikkeld om telers te helpen en te laten profiteren. Dit maakt deel uit van de strategie om het platteland nieuw leven in te blazen en jong talent naar de regio te trekken om nieuwe bedrijven op te zetten.

Het district heeft een programma uitgevoerd dat deze "nieuwe generatie" telers de kans geeft om hun technische kennis en vaardigheden in te zetten voor de ontwikkeling van de regionale tuinbouwsector en om de lokale economie te stimuleren.

Hydrocultuur Chinese kool stimuleert de werkgelegenheid
"Onze kool rijpt in 20 dagen. We halen 15 oogsten per jaar," vertelt Li XiaShuang, hoofd van een kas in de buurt van WuCheng County, opgewekt. Op 5 maart groeide de Chinese sla, in de ShengMao-vestiging in de oude stad van WuCheng County, gestaag in de meerlaagse hydroponische vertical farm. Telers liepen door de frames om de kool te oogsten.

 

De afgelopen jaren zijn de hydrocultuurgroenten stilletjes naar de eettafel van de inwoners van WuCheng "geklommen". Deze nieuwe plantmethode heeft Li ook bekend gemaakt. Na zijn afstuderen ging Li naar Shanghai om een bedrijf te beginnen. Na enkele jaren hard werken en voortdurend leren werd in 2019 de Shengmao Agricultural Hydroponics Vegetable Company opgericht.

In tegenstelling tot de traditionele groenteteelt, maakt de groenteteelt op water gebruik van een verticale plantstructuur en een intelligent circulatiesysteem om continu voedingsstoffen aan de planten te leveren.

Het hele teeltproces maakt geen gebruik van conventionele meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

"Door dit nieuwe verticale plantmodel wordt het gat in de markt voor bladgroenten kleiner," zegt Li. Tegenwoordig zijn de hydrocultuurkassen van Li en zijn vrouw uitgebreid van 4 tot 26 kassen. De jaarlijkse oogst is gegroeid tot een miljoen en het bedrijf zorgt voor werkgelegenheid in verschillende omliggende dorpen.

Vetplanten kweken verhoogt inkomen
In de kas van Lvzhuang Village, Wucheng County, groeien verschillende vetplanten krachtig. Lv Jianchao, algemeen directeur van Yiqi Horticulture, is druk bezig met het planten en verplanten van de planten.

Lv is een inwoner van Lvzhuang Village. Na zijn afstuderen aan de Shandong Agricultural University, met als hoofdvak biotechnologie, koos hij ervoor terug te keren naar zijn geboortestad om een bedrijf te beginnen. Sinds 2013 heeft hij de goede marktvooruitzichten van vetplanten gezien en is hij begonnen met de bouw van een kas op zijn eigen velden om te planten.

Met professionele vaardigheden en hard werken heeft Lv snel de kweekervaring en vermeerderingstechnologie van vetplanten verzameld en het bedrijf heeft een sneeuwbalachtige, gestage ontwikkeling bereikt. Momenteel heeft het bedrijf 13 vetplantenkassen gebouwd en is het de grootste vetplantenkwekerij in het noordwesten van Shandong, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 500.000 stuks. Daarom werd Lv bekroond met prijzen die vertaald luisteren naar de namen: "Goede jeugd in landelijke gebieden van de provincie Shandong" en "Demonstratief leider van de nieuwe plattelandsjongeren in de stad Dezhou".

Om de algemene revitalisering van de plattelandsgebieden te realiseren, is de eerste en meest strikte taak de talenten op het platteland nieuw leven in te blazen en ze terug te brengen naar de regio.

Het district Wucheng heeft een teeltbasis gecreëerd voor ondernemingen die naar Shandong terugkeren overeenkomstig de plaatselijke omstandigheden. Dit helpt een beter ondernemersklimaat voor hen te creëren door de invoering van beleid ter ondersteuning van talent, de uitgifte van steunfondsen en de introductie van agrofinanciële producten. Op die manier voelen jonge ondernemers dat ze stappen kunnen zetten en vooruit kunnen kijken in nieuwe richtingen en met nieuwe doelstellingen, waardoor ze "nieuwe energie" krijgen om de heropleving van het platteland te bevorderen.

"Zowel Li, die hydrocultuurgroenten ontwikkelt, als Lv, die zijn bloemenkwekerij uitbouwt, zijn 'telers van de nieuwe generatie' die naar hun geboortestreek terugkeren om nieuwe ondernemingen op te starten. Hierdoor worden niet alleen geavanceerde ontwikkelingsconcepten en moderne informatie naar Wucheng gebracht, maar wordt ook het doel bereikt om de inkomens te verhogen en een nieuw economisch ontwikkelingsmodel te creëren," aldus Wei Kaizhang, de plaatsvervangende magistraat van het district Wucheng.

Volgens de statistieken zijn de laatste jaren meer dan 190 jongeren met een technische middelbare schoolopleiding of hoger teruggekeerd naar hun geboortestreek om bedrijven op te zetten voor het planten van graan, fruit en groenten, landbouw en de gesocialiseerde service van landbouwmachines, wat een gloednieuwe kracht is geworden om de revitalisering van het platteland en de modernisering van de landbouw en het platteland te bevorderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.