Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pure Harvest gaat meer indoor farms bouwen in Saoedi-Arabië

De National Agricultural Development Company (Nadec) is een partnerschap aangegaan met Pure Harvest Smart Farms voor een grootschalig nationaal voedselzekerheidsproject in Saoedi-Arabië, dat op korte termijn meer dan 27 hectare productie moet opleveren - met uitzicht op nog meer uitbreidingen - en dat de consumenten in Saoedi-Arabië het hele jaar door een grote verscheidenheid aan lokaal en duurzaam geteelde verse producten van hoge kwaliteit moet bieden.

Pure Harvest ontwerpt, bouwt en exploiteert hoogtechnologische, klimaatgecontroleerde hybride voedselproductiesystemen die het hele jaar door de productie mogelijk maken van hoogwaardige, veilige en duurzaam geteelde verse groenten en fruit. Hierdoor krijgt de Saudische consument een constante beschikbaarheid van verse producten van hoge kwaliteit die voorheen niet mogelijk was vanwege het uitdagende droge klimaat van het land.

Nadec zal zijn bestaande infrastructuur, uitgebreide afzetnetwerk en vertrouwde consumentenmerken gebruiken om de verse producten van zijn partner op de markt te brengen. Deze strategische alliantie sluit nauw aan bij de visie van het koninkrijk Saoedi-Arabië, gericht op een meer zelfvoorzienend en duurzaam voedselsysteem.

De partijen hebben op 29 december 2021 hun allereerste project voltooid en in gebruik genomen, waarbij meer dan vijftien rassen hoogwaardige, hydroponic geteelde tomaten worden geteeld in een hoogtechnologisch, klimaatgecontroleerd teeltsysteem van ongeveer 6 hectare in Nadec City, Haradh, in Saoudi-Arabië. Het project produceert meer dan 5 miljoen kilo lokaal geteelde tomaten per jaar en oogst dagelijks gedurende het hele jaar, met een piekproductie tijdens de zomermaanden, waarin lokale productie historisch gezien onmogelijk was.

 Pure Harvest wil in de komende vijf jaar een aanzienlijke productiecapaciteit opzetten in Saoedi-Arabië, waarbij een breed scala aan gewassen zal worden verbouwd. Nadec zal deze producten op de markt brengen aan zijn uitgebreide consumentenbestand, hotels, restaurants en cateringpartners. 


Voor meer informatie:
Pure Harvest Farms
www.pureharvest.ae

 
Publicatiedatum: