Bedrijfsklaar aquaponic kasmodel gepresenteerd

"Betaalbare bio-voeding kan worden geleverd door commerciële aquaponic kassen"

Marc Laberge, die wordt beschouwd als een commerciële pionier op het gebied van forel-aquaponics, is ervan overtuigd dat betaalbare bio-voeding kan worden geteeld in commerciële aquaponic-kassen op kleine tot middelgrote percelen. Met een nieuw ontwikkeld kant-en-klaar kasmodel helpt hij andere telers dit te realiseren.

"In mijn visie creëren rendabele kant-en-klare aquaponic-faciliteiten stimulerende banen en leveren ze lokaal geteelde bio-voeding met respect voor het milieu," zegt Marc. Hij weet waar hij het over heeft: hij heeft van 2004 tot 2017 een commerciële aquaponic-kas in Quebec ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd en is lid van het comité voor bio-aquacultuur van de Canadian General Standards Board.

In nauwe samenwerking met Harnois Greenhouses heeft hij zijn levenswerk nu gestopt in het Model 7, een kant-en-klare aquaponic farm gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en operationele expertise.

De afmetingen van het gebouw zijn 97 m x 12,8 m, waar het hele jaar door sla en gerookte forelfilets worden geoogst. "De farms creëren 2 voltijdse en 3 deeltijdse banen en leveren wekelijks gemiddeld 7.000 kroppen bio-sla en meer dan 200 kg bio-forel op, terwijl voor de hele teelt slechts 4 l per minuut nieuw water wordt gebruikt," aldus Marc.

De totale kosten, exclusief land, bedragen ongeveer € 0,9 mln, met een gemiddelde ROI van 17% vanaf jaar 2.

De eerste Model 7-eigenaar in zijn regio kan zijn faciliteit presenteren en royalty's verdienen op nieuwe faciliteiten die in zijn gebied worden gebouwd.

Voor meer informatie:
Marc Laberge
ML Aquaponics Inc.
+1 819 324 7872
info@ML-aquaponics.com 
www.ML-Aquaponics.com 

Robert Chave
Harnois Industries Inc.
+1 450 916 7800
r.chave@harnois.com 
www.Harnois.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.