Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijfsklaar aquaponic kasmodel gepresenteerd

"Betaalbare bio-voeding kan worden geleverd door commerciële aquaponic kassen"

Marc Laberge, die wordt beschouwd als een commerciële pionier op het gebied van forel-aquaponics, is ervan overtuigd dat betaalbare bio-voeding kan worden geteeld in commerciële aquaponic-kassen op kleine tot middelgrote percelen. Met een nieuw ontwikkeld kant-en-klaar kasmodel helpt hij andere telers dit te realiseren.

"In mijn visie creëren rendabele kant-en-klare aquaponic-faciliteiten stimulerende banen en leveren ze lokaal geteelde bio-voeding met respect voor het milieu," zegt Marc. Hij weet waar hij het over heeft: hij heeft van 2004 tot 2017 een commerciële aquaponic-kas in Quebec ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd en is lid van het comité voor bio-aquacultuur van de Canadian General Standards Board.

In nauwe samenwerking met Harnois Greenhouses heeft hij zijn levenswerk nu gestopt in het Model 7, een kant-en-klare aquaponic farm gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en operationele expertise.

De afmetingen van het gebouw zijn 97 m x 12,8 m, waar het hele jaar door sla en gerookte forelfilets worden geoogst. "De farms creëren 2 voltijdse en 3 deeltijdse banen en leveren wekelijks gemiddeld 7.000 kroppen bio-sla en meer dan 200 kg bio-forel op, terwijl voor de hele teelt slechts 4 l per minuut nieuw water wordt gebruikt," aldus Marc.

De totale kosten, exclusief land, bedragen ongeveer € 0,9 mln, met een gemiddelde ROI van 17% vanaf jaar 2.

De eerste Model 7-eigenaar in zijn regio kan zijn faciliteit presenteren en royalty's verdienen op nieuwe faciliteiten die in zijn gebied worden gebouwd.

Voor meer informatie:
Marc Laberge
ML Aquaponics Inc.
+1 819 324 7872
info@ML-aquaponics.com 
www.ML-Aquaponics.com 

Robert Chave
Harnois Industries Inc.
+1 450 916 7800
r.chave@harnois.com 
www.Harnois.com  

Publicatiedatum: