Avisomo's Growth Station genomineerd voor Fruit Logistica Innovation Award 2023

Het Growth Station-concept van de Noorse producent van apparatuur voor vertical farming is een van de tien genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Award 2023

Met ongeveer 2.500 exposanten uit 90 landen trekt Fruit Logistica tussen 8 en 10 februari ongeveer 40.000 bezoekers naar Berlijn en is daarmee 's werelds grootste vakbeurs voor de AGF-sector. De beurs beloont innovaties in de nationale en internationale toeleveringsketen van groenten en fruit in verschillende prijscategorieën.

"Onze nominatie voor de Fruit Logistica Innovation award is een enorme erkenning van ons systeem en het potentieel ervan, maar het is ook een opmerkelijke opname van verticale tuinbouwconcepten in het mainstream agrarische landschap. Genomineerd te zijn in deze selecte groep van prominente tuinbouwbedrijven is een enorme motivatie voor ons en we zullen deze kans zeker gebruiken om de gunstige eigenschappen van ons systeem en vertical farming in het algemeen te laten zien aan alle geïnteresseerde partijen," reageerde Martin Molenaar, CEO van Avisomo op de nominatie.

Het Avisomo Growth Station, met een teelttrolley die autonoom bewogen wordt door een Lowpad M robot

Het Growth Station
Avisomo en hun Growth Station is de enige genomineerde in de verkiezing die de vertical farmsector vertegenwoordigt, samen met led-leverancier Food Autonomy met hun ledFan Greenhouse Toplight, waarmee het bedrijf in de tuinbouw actief is.

Het bedrijf introduceerde onlangs zijn Growth Station voor de vertical farmsector. Door gebruik te maken van een 'Goods to worker approach' (karretjes met producten die niet vastzitten aan technologie die vrij kunnen worden verplaatst) wordt tijd bespaard op transport, is gecentraliseerde bewerking mogelijk en worden operationele kosten verlaagd. Bovendien maakt het een naadloze integratie van automatiseringshardware in het bedrijf bij schaalvergroting mogelijk.

De teelttrolleys kunnen snel opnieuw worden geconfigureerd, zodat telers de hoogte en het type van de in de faciliteit geteelde producten kunnen wijzigen zonder de systeeminfrastructuur te hoeven veranderen. Dit biedt telers de broodnodige flexibiliteit bij marktschommelingen.

Momenteel is het Avisomo systeem geoptimaliseerd voor bladgroenten, microgroenten en kruiden, maar tomaten, komkommers en aardbeien worden momenteel ontwikkeld. En met de flexibele systemen van Avisomo zullen nieuwe gewassoorten kunnen worden geïmplementeerd in reeds bestaande systemen.

Het Avisomo Growth Station is op de beurs te vinden in de passage tussen hal 20 en 21.

Voor meer informatie:
Endre Harnes, Hoofd commerciële zaken
Avisomo
endre@avisomo.no 
https://avisomo.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven