David Ahmed, Hexafarms:

"Door software kan een vertical farm 10x efficiënter worden"

"Wij willen het mogelijk maken voor telers om vanuit de softwarekant vergelijkingen te kunnen maken tussen iedere oogst. Zodat ze kunnen vertrouwen op hun eigen historische data in plaats van het inhuren van experts," zegt David Ahmed, oprichter van Hexafarms.

Hexafarms is een technologiebedrijf dat sinds 2021 hard werkt aan het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software oplossingen voor vertical farms. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en heeft op dit moment 3 werknemers.


David Ahmed

Hexafarms heeft een teeltmanagement-software ontwikkeld dat verschillende processen bij indoorteelt beheert, zoals irrigatie, dosering van meststoffen, belichting, koolstofdioxide, opbrengstvoorspellingen, etc. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door algroritmes van het bedrijf, die de software in staat stellen voortdurend data te verzamelen. Daarmee kunnen de teeltprocessen worden verbeterd en kan de vertical farm 10 keer effici├źnter worden, zo stellen de ontwikkelaars van de software.

Door AI en IoT, kan de software human intelligence overslaan en de gebruikerstijd besteed aan data-analyse en besluitvorming verminderen. Tegelijkertijd kan de gebruiker meer telen met de zelfde hoeveelheid, of zelfs minder, aan middelen en energie.


Het dashboard

"We verzamelen een enorme hoeveelheid data over plantgroei en groeicondities, zodat we direct kunnen inspelen op de plantbiologie (fenomics) via de fysieke omstandigheden," zegt David.

De software van Hegafarm volgt het model "software as a service" (SaaS), waarbij de software centraal wordt beheerd en wordt geleverd aan de telers op basis van een abonnement. Dat maakt het makkelijker voor gebruikers om de software overal te gebruiken, om minder apparatuur te installeren en om upgrades snel te ontvangen.

Hexafarm beweert al een nauwkeurigheid van meer dan 97% te hebben bereikt bij het detecteren van plantgroei met gebruik van normale camera's. Bovenstaande foto laat de vorm van slaplanten in 3d zien, gegenereerd door de algoritmes van de software van Hexafarms. Naast groei leren de algoritmes ook over tekorten aan voedingsstoffen, fotosynthese, etc.

Voor meer informatie: 
David Ahmed 
hexafarms GmbH
info@hexafarms.com
www.hexafarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.