Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Als we geen kunstmest hebben, werkt ons systeem nog steeds"

"Wij zijn een technologiebedrijf dat verschillende teeltoplossingen probeert samen te brengen om vis, insecten en groenten te kunnen kweken op een circulaire manier," zegt Nelson Wei Tan, mede-oprichter en CEO van V+ Agritech.



V+ Agritech is opgericht in 2021 in Singapore met de missie om duurzame, circulaire en hyperlokale teeltbedrijven te ontwikkelen, speciaal in de steden en droge gebieden van de wereld. V+ Agrotechs systeem bestaat uit aquaponics, V-Gro torens, microbieel management met de NuBioFix Microbial Analysis Kit, 'zonneglas' van Brite Solar en afvalmanagement. Recent heeft het bedrijf de Republic Poly-Trendlines Agrifood Incubation Programme gewonnen.

Klik hier voor het fotoverslag van ons bezoek



V+ Agritech wil kwekerijen tussen de 27 en 92 m2 groot oprichten met een vast design wat makkelijk te leveren is, zowel individueel als meerdere tegelijk. Deze kwekerijen kunnen makkelijk geïnstalleerd worden in hotels, scholen, cateringbedrijven en verzorgingstehuizen, als ook op andere locaties. V+ Agritech heeft er al één opgezet in een school, waar het wordt gebruikt om zowel kinderen te kunnen onderwijzen als om voedsel te kweken voor de centrale keuken.


Klik hier voor een fotoverslag van ons bezoek

Patent aangevraagd voor microbe-aangedreven grow towers
Telen van groenten in het systeem van V+ Agrotech gebeurt in de V-Gro torens, waarvoor patent is aangevraagd. Dit ontwerp stimuleert de microbiële activiteit en verbetert zo de beschikbaarheid van voedingstoffen voor de plant. Omdat aquaponics een ander stuk van de puzzel is, wordt het omzetten van visafval in bruikbare voedingsstoffen gedaan door microben. Echter, vertical farming- systemen worden vaak gezien als een steriele, microbe-vrije omgeving. Het ontwerp van de V-Gro torens zal het voor telers mogelijk maken meer te vertrouwen op organische meststoffen en minder op synthetische producten, wat de biodiversiteit in de vertical farm ten goede komt.

"Onze kwekerijen worden hun eigen eco-systemen. Als we niet de beschikking hebben over kunstmest om welke reden dan ook, dan werkt ons systeem nog steeds," zegt Nelson.

Farms geëxploiteerd volgens SaaS-achtig business model
Zoals medeoprichter James Yin uitlegt hoopt V+ Agritech een SaaS-benadering toe te passen op het teeltbeheer, waarbij het bedrijf de farm exploiteert voor de eigenaar. Dit is vooral nuttig als de farm wordt geïnstalleerd op scholen, in kantoren of andere faciliteiten die geen teeltpersoneel hebben.


Ontwerp woestijnkas

V+ Agritech werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een samenwerking in het Midden-Oosten om data te verzamelen in een woestijnomgeving en zijn systeem aan te passen aan verschillende omgevingen. Het bedrijf wacht momenteel ook op het patent voor de V-Gro teelttorens en heeft recent een subsidievoorstel van $1 miljoen ingediend, met daarin opgenomen innovaties met agrivoltaïsche robotica en zijn nieuwe teelttorens.

Voor meer informatie: 
V+ Agritech
hello@vplus.farm
vplusagritech.com

Publicatiedatum: