Groentegoed introduceert de Choco Pastinaak spread

Meer groente eten? Pastinaak op je brood

Na een lijn met hartige spreads van verspilde groenten wilden de vaders van Groentegoed een gezonde zoete spread maken. Dat is de Choco Pastinaak geworden. Het gezonde alternatief voor chocopasta kunnen kinderen tijdens het komende Nationaal Schoolontbijt 2022 op hun brood smeren. 

Choco Pastinaak is gemaakt van 83,5% Hollandse 'verspilde' pastinaak met de smaak van chocolade door de toevoeging van cacao. Het derde ingrediënt van Choco Pastinaak is raapzaadolie. Er worden geen E-nummers of suiker gebruikt. Een gezond alternatief voor standaard zoet beleg zoals chocopasta, hagelslag of jam.
De pastinaken komen van Teeuwen telers uit Helden, Limburg en zijn niet goed genoeg voor verkoop in de supermarkt, maar prima geschikt voor in de spread.

Groentegoed is partner van het Nationaal Schoolontbijt 2022 geworden. Dat wil zeggen dat begin november in meer dan 2000 scholen de Choco Pastinaak op de ontbijttafels komt te staan. 

Groentegoed is bedacht door Jeroen en Albert. Zij wilden gezond broodbeleg ontwikkelen voor hun kinderen. Ze maken spreads van groente zonder onnodige toevoegingen. Dus geen e-nummers en alleen de suikers uit de groente zelf. Ze doen dit onder de titel ‘Het Nieuwe Beleggen’. Er zijn momenteel zeven spreads voor op brood, toast en om te dippen. Van een Tomaat Americain, gemaakt van tomaat, wortel en ui tot een Zoete aardappel Curry madras, gemaakt van Hollandse ‘verspilde’ zoete aardappelen. Alle producten zijn vegetarisch en de meeste zijn vegan.

Groentegoed heeft een eigen productiekeuken in Lopik. Groentegoed wordt momenteel verkocht bij Spar, Landmarkt, Rechtstreex en online bij Crisp.nl en Gorillas. Ook horeca en cateraars kunnen de producten kopen via Sligro, Bidfood, Qsta.

Dat kinderen Groentegoed ook lekker vinden, blijkt uit het feit dat ook een groot aantal Nederlandse kinderdagverblijven de producten smeren.

Voor meer informatie:
Albert Veen
Groentegoed B.V.
2de Industrieweg 8
3411 ME Lopik
Tel 06-52362672 
albert@groentegoed.com
www.groentegoed.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.