Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Houdbaarheid sla verlengen

Food Freshly, gespecialiseerd in het verlengen van de houdbaarheid van verse AGF-producten, heeft voor het eerst vakmensen zijn In Field-product getoond tijdens directe proeven, gericht op het behoud van vers geoogste sla. Deze innovatie biedt een nieuwe methode om de versheid en kwaliteit van sla direct na de oogst te behouden.

Tijdens de BASF Nunhems 2024 Demo Days voor sla, die van 12-16 februari plaatsvonden in het Spaanse Cartagena, bood Food Freshly bezoekers een nadere blik op een unieke oplossing voor de uitdagingen van het bewaren van vers geoogste sla. Toegepast vlak voor de oogst of voordat de sla wordt opgeslagen, werkt In Field door het voorkomen van oxidatie van gesneden randen, en biedt zo tal van voordelen voor telers, verwerkers en retailers.

Volgens Benjamin Singh, technisch directeur van Food Freshly, heeft de In Field
oplossing het potentieel om productverliezen als gevolg van de oxidatie van slabladeren tijdens transport en opslag drastisch te verminderen. "Wij van Food Freshly zijn trots dat we een unieke oplossing met onze nieuwe versheid behoudende procedure specifiek voor sla kunnen bieden. Deze innovatie is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling, en we geloven er sterk in dat het een belangrijke bijdrage zal leveren aan het behoud van sla. De feedback van de sector tijdens de BASF Demo Dagen in Nederland en nu ook in Cartagena versterkt onze onderzoeksinspanningen."

Houdbaarheid verlengen en kwaliteit verbeteren
Door sla direct na de oogst te behandelen met In Field, worden bederf en kwaliteitsverlies geminimaliseerd, wat resulteert in een langere houdbaarheid en hogere productkwaliteit. Bovendien maakt de procedure efficiƫntere logistiek en opslag mogelijk, wat leidt tot een vermindering van voedselverspilling en de verbeterde beschikbaarheid van verse salades.

Om de effectiviteit van het nieuwe product verder aan te tonen, maakt Food Freshly de oplossing nu op beperkte basis beschikbaar voor klanten voor proeven. De eerste proeven in Europa zijn al gepland. Food Freshly zal de innovatie ook presenteren op Anuga FoodTec van 19-22 maart 2024, en op MacFrut in Rimini, Italiƫ van 8-10 mei 2024.

Voor meer informatie:
Benjamin Singh
Food Freshly
Tel: +49 521 96 8787 15
benjamin.singh@food-freshly.eu
www.food-freshly.eu

Publicatiedatum: