Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15 finalisten voor De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024 bekend

Dit voorjaar riep Prestige Fruit bakkers en patissiers door heel Nederland op om hun creativiteit los te laten op een van de meest traditionele bakkerijrecepten: de aardbeienslof. Negentig deelnemers meldden zich aan om hun creatie tijdens een van de vier voorrondes te laten beoordelen. De vakjury selecteerde daaruit de vijftien beste aardbeiensloffen die doorgaan naar de finale. Op maandag 16 september strijden de finalisten tijdens de Beko Najaarsdagen om de titel 'De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024'.

De ultieme aardbeienslof
Met 'De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024' zoekt Prestige Fruit voor de derde keer naar bakkers en patissiers die een unieke draai geven aan dit gebak. "Na twee succesvolle edities in 2021 en 2022 is de competitie dit jaar groter dan ooit. In mei en juni waren er voor het eerst vier voorrondes door heel Nederland, van Eindhoven tot Meppel. De wedstrijd blijft ongekend populair, wat blijkt uit het dubbele aantal inschrijvingen in vergelijking met voorgaande jaren. Maar liefst negentig bakkers en patissiers streden om een felbegeerde plek in de finale."

Innovatieve recepturen
Tijdens de voorrondes beoordeelde een vakjury de aardbeiensloffen op smaak, uitvoering en originaliteit. De jury – bestaande uit Meester Patissier Hidde de Brabander, Dutch Pastry Team-lid Bart de Gans, patissier Jurgen Koens en een gastjurylid – was onder de indruk van de vernieuwende recepturen en vakkundige uitvoering van de deelnemers. "De inzendingen voor de voorrondes waren verrassend," vertelt Bart de Gans. "Vaktechnisch waren ze goed met soms bijzondere smaakcombinaties zoals aardbeien met pecannoten of chiazaad."

Finale De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024
De finale van De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024 vindt plaats op maandag 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen in Nijkerk. Dan bepaalt de vakjury, onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander – bekend van o.a. 24Kitchen – welke bakker of patissier de prestigieuze titel 'Beste Aardbeienslof van Nederland 2024' ontvangt. De winnaar krijgt bovendien een prijzenpakket, waaronder een seizoen lang gratis verse Prestige-aardbeien.

Bakkers met lef
Juryvoorzitter Hidde de Brabander voorspelt een spannende finale. Het niveau is hoog en de kwaliteit van de aardbeiensloffen van de finalisten ligt dicht bij elkaar. "We zijn benieuwd hoe de finalisten hun inzendingen perfectioneren. Het draait om de juiste balans tussen een perfecte uitvoering van de traditionele receptuur en een unieke eigen touch," zegt De Brabander. "We houden van bakkers met lef die kiezen voor bijzondere smaken, ingrediënten en technieken, maar de aardbei en de klassieke sloffenbodem mogen niet overschaduwd worden. De aardbeien moeten er aantrekkelijk uitzien, dieprood van kleur zijn, mooi van vorm en een fantastische smaak hebben. Prestige-aardbeien zijn daarom een perfect uitgangspunt voor de beste aardbeienslof."

Voor meer informatie:
www.prestigefruit.com

Publicatiedatum: