Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering nieuw plantaardig assortiment Van Gelder

Dit voorjaar brengt Van Gelder een nieuw plantaardig assortiment op de markt. In eigen huis worden duurzame vlees- en visvervangers geproduceerd. Van burgers, gehaktballen, soepballetjes en lamsvlees tot broodbeleg zoals rosbief en gerookte zalm, gemaakt van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten. Gerrit van Gelder, algemeen directeur: "Vanuit onder andere de zorgsector kregen wij steeds meer vraag naar voedzame en plantaardige vervangers voor vlees en vis. Bij Van Gelder hebben we de productiemogelijkheden en grondstoffen in eigen huis om deze te maken."

Gezonde plantaardige producten
De plantaardige producten zijn tot stand gekomen door anderhalf jaar onderzoek en het experimenteren met de 'perfecte' samenstelling van ingrediënten. "Hieruit is een ideale mix voortgekomen waarmee een voedzaam 'deeg' is gecreëerd. De basis van de meeste producten bestaat uit verse groenten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden. Gefermenteerde favabonen bevatten prebiotica, zijn rijk aan ijzer en vezels die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. In vergelijking met rundvlees zijn deze bonen bovendien een stuk duurzamer, omdat er minder land en water voor de productie nodig is. Alle groenteburgers, balletjes, salades en andere vleesvangers zitten vol eiwitten, hebben een laag zoutgehalte, bevatten weinig toevoegingen (e-nummers), hebben een 'clean label' en de meeste producten zijn soja- en glutenvrij."

Duurzame evenementen voor horeca & consument
Op 2, 4 en 9 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, vinden op beide locaties van Van Gelder in Ridderkerk verschillende evenementen plaats. Op deze dagen kan kennis worden gemaakt met en geproefd van het nieuwe plantaardige assortiment.

De volgende events staan op de planning:

4 maart 2024: 'Plantaardig op de Kaart' voor zakelijke relaties
Afnemers en zakelijk geïnteresseerden zijn op 4 maart vanaf 10.00 uur uitgenodigd bij het Experience Center in Ridderkerk om zelf het nieuwe plantaardige assortiment te proeven. Chefs bereiden ter plekke verse gerechten, Joris Schildknecht van de Vegan Academy verzorgt een kookdemonstratie en Martine van Haperen (expert voeding & gezondheid) vertelt als spreker over de ontwikkelingen in de foodservicemarkt en hoe je daar als restaurant of cateraar het beste op kan inspelen. Voor dit evenement is een inschrijving vereist.

2 en 9 maart 2024: 'Gezond & Duurzaam' voor consumenten
Consumenten zijn welkom bij het evenement 'Gezond & Duurzaam', dat op 2 en 9 maart plaatsvindt op twee locaties in Ridderkerk. Er worden praktische tips gedeeld. Het nieuwe assortiment wordt geproefd en beide dagen worden eveneens de nieuwe consumentenverpakkingen gepresenteerd.

2 maart: Experience Center, Krommeweg 10, 2988 CB, Ridderkerk
9 maart: Versmarkt, Jan Steenstraat 11, 2981 EG, Ridderkerk

Voor meer informatie:
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel.: +31 (0)180 33 60 01
info@vangeldernederland.nl
www.vangeldernederland.nl

Publicatiedatum: