Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Allround platform moet teelt vertical farms optimaliseren

"Met onze dashboards kunnen telers verder gaan dan alleen het monitoren van realtime data. Met Canobi AGRP kunnen ze historische gegevens gebruiken voor complexe analyses om teeltpraktijken en recepten te creëren die automatisering stimuleren, het risico van menselijke fouten verminderen, opbrengsten verbeteren, groeicycli inkorten en het team laten focussen op waardetoevoegend werk", zegt Robin Vincent, CEO van Canobi AgTech.

Canobi AgTech is gevestigd in Maxville, Ontario (VS), en heeft tot doel vertical farms te helpen hun systemen te optimaliseren door middel van geïntegreerde gegevensverzameling, analyse en feedback. Het bedrijf is opgericht door Robin Vincent, een veteraan op het gebied van ERP met zes jaar ervaring in consulting voor teeltbeheer.

Door zijn werk met medicinale cannabis realiseerde Robin zich hoe belangrijk het is voor vertical farmers om veilige platforms te hebben die gegevens verzamelen en het mogelijk maken om elke dag goede teeltpraktijken aan te wenden. En zo ontstond het Canobi AGRP-platform.


Robin Vincent

Een volledig geïntegreerde oplossing
De vertical farmsector heeft al een behoorlijk aantal controlesystemen zien passeren, maar slechts weinig platforms waarin alle activiteiten zijn geïntegreerd. Canobi AgTech wil die stap zetten.

"Canobi kan sensoren en geautomatiseerde doseerapparatuur leveren en zo de belichting en het HVAC-systeem regelen, maar ook integreren met bestaande apparatuur om telers een gegevensrijk, realtime zicht te geven op wat precies in de vertical farm gebeurt", zegt Robin.

Het Canobi AGRP-platform kan worden gebruikt vanaf elk apparaat met internetverbinding. De sensoren van Canobi verzenden draadloos gegevens naar basisstations in de vertical farm, die vervolgens gegevens terugsturen naar de datacenters van het bedrijf. Deze gegevens worden gebundeld in gebruiksvriendelijke dashboards die kunnen worden aangepast volgens de behoeften van de teler. Medewerkers en managers kunnen ook via een app op de smartphone specifieke teelttaken uitvoeren, zoals het aanpassen van voedingsoplossingen.

"Het Canobi AGRP-platform kan gebruikt worden voor alle soorten teeltsystemen. Hoe een vertical farm er ook uitziet en welke gewassen er ook worden geteeld, wij kunnen monitoring en datavisualisatie bieden om de teler te helpen efficiënter te werken", legt Robin uit. "We bieden ook een reeks softwaretools voor de zakelijke kant van een teeltbedrijf, zoals HR-management, het beheer van de toeleveringsketen, het bijhouden van gegevens en probleemanalyse."


De platforminterface

Gevonden wat werkt? Herhaal het dan!
Om telers de beste oplossingen te bieden, heeft Canobi AgTech partnerschappen aangegaan met meerdere fabrikanten, adviesbureaus en technologiebedrijven zoals Global Garden, Growpipes. Ubiquiti, Pacific Bloom Technologies en Atlas Scientific. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om Canobi AGRP compatibel te maken met een breed scala aan technologieën, waardoor telers een reeks parameters vanaf één enkel platform kunnen bewaken en regelen. Valt een parameter buiten het door de teler ingestelde optimale bereik, dan ontvangt hij of zij hierover een e-mail of sms. Het platform kan worden gebruikt om zowel positieve als negatieve gebeurtenissen in de vertical farm op te volgen, waardoor teeltstrategieën continu kunnen worden verbeterd.

"Het Canobi AGRP-platform stelt telers in staat om zowel positieve als negatieve gebeurtenissen op te volgen en de impact ervan op de gewassen te zien. Als je een voor het gewas gunstige situatie ontdekt, kun je die omstandigheden repliceren omdat je over de gegevens beschikt en je via het programmeren van automatisering de mogelijkheid hebt om die situatie te herhalen", merkt Robin op. 

Wat biedt de toekomst voor Canobi AgTech?
Volgens Robin zoekt Canobi AgTech naar manieren om automatisering en kunstmatige intelligentie verder te integreren in het platform, met als doel een toenemend aantal teeltpraktijken te automatiseren om de arbeidsinput te verminderen. Canobi AgTech wil samenwerken met roboticabedrijven om arbeidsuitdagingen op te lossen, met name rond de oogstprocessen. 

Het bedrijf heeft klanten over de hele wereld en gaat er prat op dat zijn technologie geschikt is voor elke teeltomgeving. Canobi AgTech richt zich actief op Europa, Azië en het Midden-Oosten met als doel de groente- en fruitteelt ook in ruwe omgevingen mogelijk te maken. 

Voor meer informatie:
Robin Vincent (CEO)
Canobi AgTech
info@canobiagtech.com 
https://canobi.tech 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven