"Voor zover ik weet, heb ik deze technologie nog niet toegepast gezien in een grootschalige vertical farm"

"We hebben nog geen producent van apparatuur gevonden die dezelfde flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenefficiëntie biedt als wij. Daarom geloven we dat zelfs als grote delen van de machines in onze systemen al bestaan, onze aanpak en business model Avisomo's waardepropositie vrij uniek maken," zegt Endre Harnes, Chief Commercial Officer bij Avisomo.


Endre Harnes

Avisomo, een Noorse vertical farm leverancier, biedt een volledig geautomatiseerde vertical farming oplossing. Een reeks robots, trolleys en modulaire irrigatiesystemen zorgen ervoor dat de planten autonoom kunnen groeien zonder tussenkomst van een mens. Door het toepassen van industriestandaarden in elk component, is Avisomo in staat haar systemen aan te passen en te optimaliseren voor telers om zo een stabiele reductie in CapEx, OpEx, en uiteindelijk een goede ROI mogelijk te maken.

Op dit moment heeft Avisomo haar oplossingen geleverd aan zes Noorse telers. Deze kleinschalige kwekers telen sla en microgreens. Zoals Endre het zegt, is het systeem geautomatiseerd en klaar om op grote schaal ingezet te worden waar het het hardst nodig is.

Automatisering en flexibiliteit
Dankzij de automatisering kunnen telers met het Avisomo systeem zeer flexibel zijn met betrekking to gewassoorten, belichting en software. Zo is het wisselen van gewassen geen probleem en hoeft de infrastructuur eromheen niet veranderd te worden. Daarnaast kunnen telers meerdere gewassen tegelijk telen in één teeltgebied, als ze dat willen.

"In principe kunnen we bijna altijd garanderen dat we elke wens van een teler kunnen oplossen. Het niveau van onze modulariteit en niet-lineaire productie is zo vergelijkbaar met de traditionele voedingsindustrie. Voor zover ik weet, heb ik deze technologie nog niet geïmplementeerd gezien in een grootschalige vertical farm."

Nieuwe R&D-faciliteit
In de komende zes maanden zal het bedrijf een grootschalige, geautomatiseerde R&D-faciliteit bouwen naast de internationale luchthaven Gardermoen in Noorwegen. Om dat te kunnen doen, staat het team op het punt om ook de eerste internationale contracten binnen te halen om systeemlevering en samenwerkingen mogelijk te maken. Daarna zullen er nog meer worden geïntroduceerd.

Internationale schaalvergroting
"Noorwegen heeft ons altijd geweldige mogelijkheden geboden. Met zijn vlakke structuren, geweldige publieke financieringsregelingen voor startups en goed ontwikkelde industrieën in de landbouw en hardwareproductie." Daarom bleef het bedrijf eerst onder de radar en perfectioneerde het haar systemen in eigen land.

Door de groeiende belangstelling voor hun technologie is het bedrijf klaar voor de volgende stap. "Omdat bedrijven en investeerders er duidelijk op hebben gewezen dat er meer in onze technologie zit, willen we het ook buiten Noorwegen introduceren."

Op dit moment is Avisomo klaar om uit te breiden en op zoek naar internationale investeerders en aspirant vertical farm-exploitanten die van plan zijn om faciliteiten te bouwen die bereid zijn om samen te werken. "Onze systemen kunnen verpakt in platte dozen geleverd worden en door zowat iedereen gemonteerd worden. We leveren wereldwijd en alles is eenvoudig in te zetten, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van onze hardware."

Voor meer informatie:
Endre Harnes
Avisomo
endre@avisomo.no 
https://avisomo.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven