Singapore opent vertical farm van 650m2

Urban Farming Partners (UFP) heeft op 3 augustus haar eerste operationele indoor bedrijf, GroGrace, geopend. De 650 m2 grote faciliteit, gelegen op een industrieterrein in Penjuru, Jurong, is geopend door de eregast Dr. Amy Khor, staatssecretaris voor Duurzaamheid en Milieu.

Daarnaast waren H.E. Margriet Vonno, de Ambassadeur van Nederland in Singapore, en Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam, aanwezig bij de opening.


Dr. Amy Khor, staatssecretaris voor Duurzaamheid en Milieu, hield een toespraak tijdens de openingsceremonie (Foto credits: Urban Farming Partners Singapore)

GroGrace, de eerste verticale indoor farm en R&D centrum van Urban Farming Partners Singapore (UFPSG), laat de lokale overheid, binnenlandse en internationale investeerders zien welke impact verticale teelt kan hebben om Singapore's afhankelijkheid van importproducten te verminderen.

De GroGrace-faciliteit maakt gebruik van meerdere lagen droge hydrocultuursystemen. Daarnaast maakt het gebruik van een kweekruimte met een hoogte-breedteverhouding van meer dan 40%, wat de luchtcirculatie en de uniformiteit van het klimaat aanzienlijk ten goede komt. Dit voorkomt stress bij de planten en biedt de flexibiliteit om grotere gewassen te telen, zoals prei.


(Van links naar rechts) Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, Grace Lim, medeoprichter en CEO van UFPSG, dr. Amy Khor, staatssecretaris voor Duurzaamheid en Milieu, en H.E. Margriet Vonno, de Nederlandse ambassadeur.

Het UFPSG-partnerschap, dat voortkomt uit een publiek-private samenwerking en deel uitmaakt van het programma 'Partners for International Business', omvat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een overheidsinstelling met toegang tot een wereldwijd netwerk van ambassades, zoals de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Singapore.

Er hebben zich echter ook particuliere partners aangesloten, zoals Priva, Orange Climate, Signify, Dry Hydroponics, KE GrowAir, Kenlog, KuiperCompagnons, en Walraven. Samen met de Singapore Food Agency (SFA) en het lokale bedrijf Bambull wil UFPSG stadsteelt in Singapore promoten.


(Van links naar rechts) Darren Ho, Hoofd Teler, UFPSG, Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam, Nederland, Grace Lim, medeoprichter en CEO van UFPSG, Dr. Amy Khor, staatssecretaris voor Duurzaamheid en Milieu, en H.E. Margriet Vonno, Ambassadeur van Nederland in Singapore en Wouter Vos, Mede-oprichter en Projectleider van UFPSG kregen een rondleiding bij GroGrace.

Een zelfvoorzienend partnerschap
Deze samenwerking tussen Singapore en Nederland komt voort uit de behoefte van beide landen om grotendeels zelfvoorzienend te zijn. Bovendien zorgt de samenwerking tussen Singaporese en Nederlandse ondernemers voor een gezonde uitwisseling van kennis tussen naties.

De 650 m2 grote faciliteit bestaat uit vier teeltvloeren van 180 m2, waarvan de bovenste drie worden gebruikt voor de teelt van bladgroenten en kruiden, terwijl de onderste verdieping zal worden gebruikt voor de R&D voor de teelt van andere soorten producten. De huidige opzet zal naar verwachting 33 ton producten per jaar opleveren. Daarnaast is een belangrijke functie van de GroGrace faciliteit om te dienen als een trainingscentrum voor toekomstige opgeschaalde Urban Farming Partners faciliteiten die gebruik maken van gepatenteerde Nederlandse tuinbouwtechnologieën.


(Links) Darren Ho, hoofd teler van UFPSG, legt aan Dr. Amy Khor, staatssecretaris van Duurzaamheid en Milieu, het groeiproces van de gewassen van UFPSG uit.

Versterking van de lokale productie
GroGrace is de vrucht van het werk van UFPSG, met financiële steun van de SFA in het kader van het Landbouw Productiviteits Fonds (APF), waardoor het stedelijke teelt-initiatief verdere stappen kan zetten in de richting van het versterken van Singapore's voedselvoorzieningsketen.

De missie van UFPSG is om een totaalaanbieder te zijn voor indoor stadstelers, door bewezen en gepatenteerde Nederlandse technologieën te integreren als duurzamere alternatieven zijn voor de traditionele tuinbouw. De visie van UFPSG is om de voedselbestendigheid van steden te vergroten door het mogelijk maken van hoogwaardige groenten uit duurzame teelttechnologieën.

GroGrace's verticale ontwerp is schaalbaar en kan gemakkelijk worden geassembleerd, waardoor het een passende oplossing is voor een sterk verstedelijkt land als Singapore.

Klik hier om een video te zien van de opening, gemaakt door Channel News Asia.

Voor meer informatie:
Urban Farming Partners Singapore (UFPS)
www.urbanfarmingpartners.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.