Nieuwe biotechfaciliteit vol tuinbouwtechniek in Straatsburg draagt bij aan onderzoek naar celbehandeling

Core Biogenesis, opgericht door Chouaib Meziadi en Alexandre Reeber in mei 2020, produceert sleutelmoleculen voor celtherapie die de ontwikkeling versnellen van cellen die betrokken zijn bij de behandeling van neurodegeneratieve en cardiovasculaire ziekten en bepaalde kankers.

In december 2020 haalde de startup € 2,6 mln op in Seed van XAnge, Entrepreneur First, Plug and Play en verschillende Business Angels. In maart 2022 voltooide het een 2e financieringsronde van € 10 mln in Serie A met XAnge, Blue Horizon Ventures, Entrepreneur First, Thia Ventures en Business Angels. Core Biogenesis was in 2021 de winnaar van de hoofdprijs van de nationale wedstrijd i-Lab BPI France.

De activiteiten in Core Biogenesis' eerste faciliteit voor de productie van biomoleculen in Straatsburg, Frankrijk, moeten de weg effenen voor de grootschalige teelt. Zo kan de onderneming haar productie opstarten, binnen een tiental maanden de markt betreden en haar klanten in de biofarmaceutische sector, die celtherapieën ontwikkelen, beginnen te bedienen.

De BioTech Production Facility is gebouwd door een internationaal consortium met Glenn Behrman en CEA Advisors als de ontwerper, projectmanager en hoofdaannemer. Glenn: "Ik heb een beroep gedaan op mijn internationale netwerk van deskundigen op het gebied van LED-belichting, irrigatie en klimaatbeheersing. We hebben maandenlang samengewerkt aan het ontwerp van de faciliteit, we hebben de sandwichpanelen-klimaatkamers gebouwd en in slechts zes weken hebben we gebouwd wat volgens ons de grootste faciliteit in zijn soort in de EU is."

Samen met zijn partners ontwikkelde CEA Advisors een gespecialiseerd fertigatiesysteem om de zaadteelt te optimaliseren, een eigen HVAC-systeem dat zorgt voor een homogeen klimaat in de omgeving met meerdere niveaus en installeerde energie-efficiënte LED-belichting.

Voor meer informatie:
Core Biogenesis
www.corebiogesis.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven