"We ontwerpen een technologie waarmee de teler snel het rendement op zijn investering ziet"

Verticaal telen met 'raamwerk van aeroponic teeltmodules'

"Onze technologie is modulair en geschikt voor verschillende bedrijfsmodellen in een hele reeks sectoren. Elk GrowFrame heeft tien panelen met 325 gaten, voorzien van een eigen irrigatiesysteem, LED-belichting, automatisering en sensoren. Dit betekent dat we in staat zijn om op maat gemaakte oplossingen te creëren op basis van individuele zakelijke behoeften", vertelt Jaz Singh, oprichter en CEO van Innovation Agri-Tech Group (IAG).

Zustersite Vertical Farm Daily ging onlangs langs bij Innovation Agri-Tech Group in haar speciaal gebouwde aeroponic-faciliteit van 10.000 vierkante meter groot in Berkshire, ten westen van Londen. IAG wil vertical farming toegankelijk maken door schaalbare, flexibele technologie te ontwerpen op basis van een modulair systeem. Daartoe heeft IAG haar GrowFrame gepatenteerd, een "verticaal raamwerk van aeroponic teeltmodules".


Jaz Singh

Haalbaarheidsstudies
In tegenstelling tot veel vertical farmtechnologieën, is IAG gespecialiseerd in aeroponics in plaats van hydroponics. Aeroponics verbruikt tot 70% minder water dan hydrocultuursystemen.

De missie van IAG is om vertical farm als toekomstmodel voor de tuinbouw toegankelijker te maken voor telers. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en beheert vertical farms die operationele en kapitaaluitgaven in evenwicht houden. Met een gesloten waterrecyclingsysteem kunnen teeltbedrijven water en zeer nauwkeurige voedingsstoffen leveren aan de planten en tot 17 oogstcycli per jaar behalen. Dit allemaal met gezonde wortelsystemen en een kwaliteitsvolle gewasgroei.

Voor een product als rucola komt dat neer op ongeveer 500 kg per paneel per jaar. IAG weet welke gewassen het best gedijen en welke het grootste rendement op de investering opleveren. Maar ook het engagement om met de klant samen te werken aan een haalbaarheidsstudie is een onderscheidend kenmerk van het bedrijf in de vertical farmsector.


Het GrowFrame

Makkelijk op te schalen
"Het systeem kan makkelijk worden opgeschaald tot honderden van onze gepatenteerde GrowFrames, maar het kan net zo effectief functioneren voor kleinere teeltbedrijven die niet zulke grote hoeveelheden willen oogsten", legt Jaz uit. "We hopen dat de technologie die we creëren de teler in staat zal stellen snel het rendement op zijn investering te zien."

"We willen onze klanten helpen om op een gecontroleerde manier op te schalen en we kijken waar er initieel iets meer geïnvesteerd kan worden om in de toekomst een grotere opbrengst te bekomen. Nemen we de LED-belichting als voorbeeld. Je kunt goedkope lampen aanschaffen die mogelijk minder efficiënt zijn en dus meer variabele kosten zullen genereren, of je kunt eerst wat meer geld uitgeven en daar de vruchten van plukken in de vorm van lagere bedrijfskosten", legt Jaz uit.

Red Tractor-certificering
Volgens Jaz verlegt IAG ook grenzen met het behalen van de Red Tractor-certificering, een voedselveiligheidscertificering in het VK. IAG was een van de eerste vertical farms die deze certificering ontving. Het geeft dit voordeel nu door aan haar partners door jaarlijkse audits uit te voeren om de naleving van de normen te waarborgen en haar partners te helpen ook de certificering te behalen. Met de Red Tractor-certificering hebben vertical farms een betere toegang tot de Britse supermarkten en kunnen ze een hogere prijs voor hun producten vragen.

Vertical farming voor de cosmetische en farmaceutische sector
Naast de verschillende voedselprojecten die IAG heeft lopen, werkt het bedrijf ook samen met cosmetische en farmaceutische bedrijven. Dit toont de flexibiliteit van de gepatenteerde GrowFrame-technologie aan en het brede bereik van vertical farming.

Voor meer informatie:
Jaz Singh (oprichter en CEO)
Innovation Agri-Tech Group 
info@iagri-tech.com   
www.iagri-tech.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven