Telen in 'afgedankte' containers kan rekenen op belangstelling van Noorwegen tot de Arabische landen

"We hebben de interesse gewekt van verschillende ondernemers. Demetra, onze oplossing voor vertical farming in afgedankte en heringerichte containers had ook veel bekijks op Fruit Logistica", zegt Daniele Bertocchi van het Italiaanse Greatit.

Andrea Mariani (Idroterm Serre) en Daniele Bertocchi (Greatit)

"Vooral ondernemers uit gebieden met ongunstige klimaatomstandigheden toonden veel belangstelling. Ze zagen we Noren, Finnen, maar ook Arabieren bij onze stand om info vragen. Dat zijn gebieden met extreme klimaten, waar de teelt van vele verse groenten onmogelijk is zonder speciale systemen zoals het onze."

Bertocchi vertelde alle geïnteresseerden dat ze telkens nauwgezet bestuderen wat het economisch rendement is van de investering. "Er is geen eenvormig recept dat voor iedereen geschikt is. Elk bedrijf is een geval op zich. We evalueren samen met elke ondernemer welk project economisch gezien de beste oplossing is."

Idroterm Serre en Monti zijn de technologische partners, terwijl Greatit zelf voortkomt uit Sicom en Magli Intermodal Service. "We hebben onze vertical farming container Demetra genoemd. Het systeem kan volledig op afstand worden beheerd. Alleen voor het zaaien en het oogsten moeten ter plaatse de handen uit de mouwen worden gestoken. Maar dankzij 4.0-technologieën, die in Italië van fiscale voordelen genieten, kan elke fase worden gevolgd en bestuurd vanop de smartphone."

Welke eindbalans maakt Bertocchi op van Fruit Logistica? "Voor ons ging het heel goed. Misschien had het te maken met feit dat we een nieuw gezicht waren of dat we iets voorstelden wat verschilt van vele andere oplossingen. We hebben alleszins geen moment rust gehad."

Voor meer informatie:
Daniele Bertocchi
Tel: +39 3249034218
d.bertocchi@greatit.it 
www.greatit.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven