Marktkansen voor Griekse microgroenten, eetbare bloemen en aardbeien

“Ik ben van mening dat vertical farming de toekomst heeft en een snelle groei door zal maken. Steeds meer consumenten kopen onze producten en we hopen mee te kunnen groeien met deze toenemende vraag," begint Diana Lamprianidou, oprichter en CEO van Micro Delights. 


Diana Lamprianidou

Micro Delights is gevestigd in Thessaloniki, Griekenland, waar Diana en haar familie hun producten leveren aan verschillende restaurants, delicatessezaken en koks. Dit gepassioneerde familiebedrijf, dat streeft naar duurzaamheid, ziet de vraag naar diverse groenten toenemen. Hierdoor is het van plan om nog sneller nieuwe soorten te introduceren. Diana merkt echter op dat microgroenten als specialiteit worden beschouwd in Griekenland, hetgeen te danken is aan hun hoge voedingswaarde.

Vanwege de groeiende belangstelling van klanten is Diana begonnen met de teelt van diverse soorten microgroenten. Momenteel levert Micro Delights haar klanten 25 verschillende soorten microgroenten. "We hopen dat de markt voor eetbare bloemen en aardbeien in de toekomst ook groeit," zegt Diana. Het bedrijf heeft een teeltfaciliteit van 80m2, waarop maandelijks zo'n 50 kilo microgroenten worden geteeld.


Een aantal foto's van de vertical farm

Mogelijkheden groeien
"We hopen met vertical farming de aandacht te vestigen op het milieuvriendelijke aspect en de voordelen die het biedt. Het is iets nieuws en innovatiefs in deze regio en dat betekent dat er weinig over bekend is. Hoewel we graag uit zouden willen breiden met nieuwe producten en wellicht ook met een teeltbedrijf hebben we momenteel te maken met financiële onzekerheden," legt Diana uit. 

Zoals gezegd lag de nadruk voor Diana in eerste instantie op de teelt van gezonde groenten en hier wil ze ook in de toekomst mee doorgaan. Ze streeft ernaar ieder gezin een uitgebreid productassortiment aan te kunnen bieden en toegang te geven tot een gezondere levensstijl. "Het zou geweldig zijn om te zien dat ook jonge kinderen van onze producten kunnen genieten."


Voor en na, ready-to-eat! 

Aangejaagd door Covid
Diana legt uit dat de pandemie aanleiding voor het bedrijf was om een duurzame nevenactiviteit op te richten. Het bedrijf was altijd al  betrokken bij de gemeenschap door deze van gezonde producten te voorzien. 

Na maanden van onderzoek kreeg Micro Delights steeds meer interesse in vertical farming en de voordelen van de producten die op deze wijze worden geteeld. Ze besefte dat dit gunstig zou zijn voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. Kort daarna startte Diana met haar eigen vertical farm. 

Voor meer informatie: 
Diana Lamprianidou
Micro Delights
+306 944 626 208
info@microdelights.gr 
www.microdelights.gr  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven