Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wat wij hier doen, is voedsel produceren uit voedselafval"

Prijs voor bouwer teeltcontainer

Urban Crop Solutions heeft de SDG Award gewonnen. Het is een prijs van de EU Tech Chamber voor hun bijdragen aan de Sustainable Development Goal 11 van de Verenigde Naties, om steden en gemeenschappen duurzamer te maken. Het bedrijf wordt bekroond voor hun holistische aanpak in hun missie om voedselproductie dichter bij het punt van consumptie te brengen, door middel van indoor verticale landbouw; evenals hun onderzoek naar innovatieve methoden voor afvalvermindering en recycling om landbouw meer circulair te maken.

De prijs werd bekendgemaakt tijdens de SDG Awards 2021 Summit, georganiseerd door de EU Tech Chamber en gesponsord door de Europese Senaat voor Economie en Technologie. Van de 170 finalisten ontvingen 17 bedrijven een award per SDG. Urban Crop Solutions was genomineerd voor en nam deel aan de wedstrijd voor SDG 11: Sustainable Cities and Communities.

De industrie van indoor vertical farming (meerlaagse binnenkweek zonder zonlicht) benadrukt al lang de bijdragen van indoor vertical farming aan veel van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen - waaronder, maar niet beperkt tot, SDG 3: Goede gezondheid en welzijn, SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie; en SDG 15: Leven op het land.

En met reden, volgens Urban Crop Solutions. Urban Crop Solutions heeft zich gepositioneerd als een landbouwtechnologie bedrijf dat gaat voor volledige duurzame oplossingen. "Onze missie en visie houdt niet op bij het brengen van voedselproductie dichter bij het punt van consumptie, en het minimaliseren van de input van benodigde middelen (d.w.z. water en land), maar ook in het verminderen van wat eruit gaat als afval", zegt oprichter & CTO, Maarten Vandecruys. "Momenteel werken wij als  partner van een onderzoeksconsortium aan de integratie van een anaerobe vergister in een indoor farm, die voedselafval omzet in stroom, CO2, voedingsstoffen en warmte. De gekoppelde biogas installatie voorziet dan  alle middelen die nodig zijn om een indoor farm te exploiteren."

Het bedrijf wil dit op een holistische manier benaderen. "We weten allemaal dat steden en stedelijke gebieden zwarte dozen zijn waar veel middelen naartoe gaan, maar vaak is het enige wat er weer uitkomt afval", zegt de oprichter. "Wat wij hier doen, is voedsel produceren uit voedselafval - wat in wezen leidt tot een volledig circulair systeem en dit is cruciaal als we van stadslandbouw een succes willen maken."

Wat steden en stedelijke gebieden duurzamer maakt, is moeilijk samen te vatten en te meten, volgens Maarten. 'Er zijn meerdere overwegingen, zoals kan worden afgeleid uit de uiteenlopende indicatoren die de VN heeft opgesteld voor SDG 11 - die onder meer huisvesting, vervoer, efficiƫnt gebruik van hulpbronnen, luchtkwaliteit en afvalbeheer omvatten. Het was een moeilijke categorie om in mee te dingen voor de award, met runners-up's uit de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie, mobiliteit en transport, bouw en materialen. Deze prijs is een enorme erkenning en een mijlpaal voor ons, omdat het bewijst dat er veel potentieel aanwezig is op het gebied van indoor farming in een stedelijke context."

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
sales@urbancropsolutions.com
www.urbancropsolutions.com  

Publicatiedatum: