Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse vertical farm verzekert zich van € 131 mln

Bowery Farming, een Amerikaanse vertical farm, heeft zich verzekerd van een kredietfaciliteit van € 131 mln veiliggesteld, geleid door particuliere kredietrekeningen die worden beheerd door KKR, een wereldwijde investeringsmaatschappij.

Deze onafhankelijke financiering door derden zal de uitbreiding van Bowery's netwerk van slimme indoor farms buiten de Oostkust versnellen en brengt het totale opgehaalde schuld- en aandelenkapitaal op meer dan € 565 mln, wat de sterkste institutionele steun vertegenwoordigt in de Controlled Environmental Agriculture secor. KKR's kredietinvestering volgt op Bowery's Serie C-financiering van € 284 mln in 2021, geleid door Fidelity Management & Research Company.

"We zijn verheugd om onze uitbreiding buiten het noordoosten en de Mid-Atlantische regio's aan te kondigen," zei Irving Fain, CEO en oprichter van Bowery Farming. "De steun van KKR is een bewijs van het succes van ons bedrijfsmodel en een sterke stem van vertrouwen in ons technologisch leiderschap en ons vermogen om kritieke uitdagingen in het huidige tuinbouwsysteem aan te pakken. Er is een enorme economische mogelijkheid die gepaard gaat met de ondersteuning van onze missie om de toegang tot lokale, conventionele gewasbeschermingsmiddelenvrije Protected Produce te steunen en nu zijn we klaar om onze groei versneld verder te zetten."

Twee nieuwe teeltbedrijven
Het bedrijf kondigde ook aan dat het twee nieuwe bedrijven gaat bouwen voor de metrogebieden Atlanta, Georgia en Dallas-Fort Worth, Texas. De farms zullen het hele jaar door meer dan 200 groene banen creëren in beide markten en lokaal geteelde producten leveren aan een bevolking van 20 en 16 mln mensen binnen een straal van 321 km van respectievelijk Locust Grove, Georgia en Arlington, Texas. Beide bedrijven zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 opengaan.

De twee nieuwe vertical farms, die gebruikmaken van miljarden datapunten die zijn verzameld in eerdere teeltbedrijven, zullen  technologische innovaties bevatten die leiden tot efficiëntie-verbeteringen in alle elementen van de teeltomgeving, van LED-belichting tot waterterugwinning en klimaatregeling, waardoor uiteindelijk de kwaliteit en opbrengst worden verbeterd. Deze farms staan voor een herbevestiging van de duurzaamheidsdoelstellingen van Bowery; het bedrijf is van plan om stroom te gebruiken uit 100% hernieuwbare bronnen.

Michelle Hour, directeur bij KKR. "We geloven dat Bowery het juiste commerciële model, de juiste technologie en het juiste team heeft om in te spelen op de snel groeiende vraag van consumenten naar duurzaam geteelde voeding en we kijken ernaar uit om het bedrijf te helpen blijven innoveren en schalen ten voordele van gemeenschappen in de hele Verenigde Staten."

Voor meer informatie:
Bowery Farming
contact@boweryfarming.com 
www.boweryfarming.com

Publicatiedatum: