Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste in-store verticale farm in Zweedse supermarkt

Ica Maxi Stenhagen is een samenwerking aangegaan met Swegreen en heeft de eerste in-store verticale farm van Uppsala gelanceerd. Hun klanten kunnen het hele jaar door lokaal geteelde en vers geoogste kruiden en bladgroenten kopen, ongeacht het seizoen.

Onze zustersite VerticalFarmDaily sprak met Swegreen's Chief Innovation Officer Sepehr Mousavi, en hij vermeldt dat de oprichting van deze farm een nieuwe stap is voor Swegreen. "Op deze manier kunnen we onze proof of concept laten zien, en het feit dat we op kunnen schalen. We hebben vier grootschalige units in vier van de dichtstbevolkte regio's van Zweden; Stockholm (Solna), Göteborg, Linköping, en nu dus Uppsala. Onze technologie en innovaties zijn solide; ze bieden ons de kans om een groter marktaandeel in Scandinavië op te eisen en geven ons de mogelijkheid om binnenkort ook internationaal te opereren."

Met de installatie van het vertical farming platform van Swegreen, dat speciaal is ontwikkeld voor supermarkten en winkels, zet Ica Maxi Stenhagen opnieuw een belangrijke stap voorwaarts en stelt het haar klanten in staat om duurzamer te winkelen, aldus Swegreen's CEO Pierre Mohlin. "Met onze in-store farm kan een supermarkt tot 450 planten per dag oogsten. De winkel krijgt de mogelijkheid om zijn eigen dagverse gewassen te produceren die op een klimaatslimme manier zijn geteeld met unieke technologie."

Het systeem van Swegreen is gebaseerd op teelt op water in een gecontroleerde omgeving, wat betekent dat planten groeien op steenwolpluggen, met hun wortels in een voedingsrijke wateroplossing in plaats van aarde. Elke plant krijgt wat hij nodig heeft voor perfecte, optimale groei.

"Ons in-store platform is eigenlijk het meest productieve ter wereld onder onze concurrenten en is er op unieke wijze op gebaseerd dat het hele kweekproces in de winkel zelf plaatsvindt. Er is geen transport nodig en omdat het systeem volledig gecontroleerd wordt, hoeven er geen chemicaliën op onze planten te worden gespoten," zegt Pierre Mohlin.

"Als ik naar de installatie in onze winkel kijk, voelt het alsof de toekomst er al is! Tegelijkertijd geeft het een duidelijke boodschap af, want we weten dat lokaal geproduceerde en duurzame groenten en fruit enorm belangrijk zijn voor onze klanten. Met onze eigen farm laten we zien dat we een innovatieve winkel zijn die een sterke klantervaring biedt," zegt Ica Maxi Stenhagen's Deputy, CEO, Gabriel Purbe.

"Onze verwachtingen zijn uiteraard hooggespannen en ik ben blij dat de farm nu al een gespreksonderwerp en een trendy attractie is geworden onder onze klanten en de inwoners van Uppsala," aldus Gabriel Purbe.

Voor meer informatie:
Swegreen
info@swegreen.se    
www.swegreen.se