Amir Imam van FarmBox (Canada):

"We proberen al onze klanten een teeltfaciliteit te leveren die bij hun behoeften past"

"We geloven dat de toekomst ligt in veilig en vers voedsel dat lokaal wordt geteeld om de voedselkilometers zo veel mogelijk te verminderen. Daarom is ons oog gevallen op vertical farming in de stad. We willen deze sector een platform aanbieden", zegt Amir Imam, CEO van FarmBox.

Vertical farming kan een oplossing zijn voor de teelt van veilig, gezond, voedzaam en vers voedsel in barre klimaten. FarmBox, een in Canada gevestigde agtechbedrijf, biedt op maat gemaakte plug-and-play teelfaciliteiten van gerenoveerde zeecontainers en gerecycled plastic.

Op maat gemaakte teeltfaciliteiten
"We proberen al onze klanten een teeltfaciliteit te leveren die bij hun behoeften past. De vertical farms worden aangedreven door AI en zijn uitgerust met beheerssystemen op afstand en IoT, waardoor ze alle technologie bevatten die nodig is voor een optimale teelt. Ongeacht het weer of hoe vaak de teler daadwerkelijk op de teeltlocatie aanwezig kan zijn, het systeem zelf zorgt ervoor dat alles vlot verloopt."

Amir Imam

Met behulp van de monitoringsystemen kan AI de optimale belichting, temperatuur en voeding voor de planten bepalen en zo de opbrengst verhogen. Ook eventuele afwijkingen worden gemeld voordat ze ernstige schade kunnen aanrichten. Natuurlijk kan er overal iets mis gaan, maar als dat gebeurt, staat er een team van experts klaar.

De voordelen van containers
FarmBox koos ervoor om in containers te telen. Die bieden meerdere voordelen, vooral met het oog op de toekomst. Ten eerste kunnen ze op elkaar worden gestapeld, waardoor de ruimte optimaal wordt benut. Dat is vooral handig in dichtbevolkte gebieden. Containers zijn ook eenvoudig te verplaatsen en door hun relatief kleine formaat kunnen ze direct naast het verkooppunt, zoals markten of restaurants, worden neergezet.

FarmBox levert meerdere containers zodat klanten kunnen beslissen welke het best bij hen past. Er kan gekozen worden uit drie Boxes. De OmegaBox is verkrijgbaar in een 20- of 40-voets container. De SolarBox, ook verkrijgbaar in een 20- of 40-voets container, heeft zonnepanelen om de elektriciteit op te wekken die nodig is om de teeltfaciliteit draaiende te houden. En ten slotte is er de HerbBox, een container waarin onder andere kruiden of cannabis kunnen worden geteeld.


ID 33719635 © Eugenesergeev | Dreamstime.com

Focus op bladgroenten
Bij FarmBox geloven ze niet dat vlees deel uitmaakt van het voedselpatroon van de toekomst. "Biologisch vlees biedt wel een alternatief, maar we denken niet dat dit een belangrijk element zal worden in ons toekomstige dieet. En ook al wordt het een snelgroeiende sector, het zal nooit meer dan 10 à 15% van de totale voedselconsumptie uitmaken."

"Daarom richten we ons op de teelt van bladgroenten, want groenten zijn het voedsel van de toekomst." In de containers worden diverse bladgroenten, kruiden en fruitsoorten geteeld, zoals onder meer spinazie, bindsla, boerenkool, peterselie, raap, koriander, aardbei, cherrytomaat, rozemarijn, oregano, munt en basilicum. Er worden ook testen gedaan voor nog veel meer soorten.


Photo 208660343 © Wirestock | Dreamstime.com

Uitbreidingsplannen
FarmBox is van plan om in de toekomst uit te breiden naar de VS en Europa, maar eerst ligt hun focus op Canada. "We zien dat Canada veel kansen biedt voor vertical farming en daarom willen we onze oplossingen eerst daar op de markt brengen. Ons belangrijkste doel is om samen te werken met Canadese leveranciers, zodat zij onze klanten lokaal kunnen ondersteunen. Service verlenen is immers net zo belangrijk als het verkopen van je product", weet Amir.

Momenteel is het bedrijf bezig met het ondertekenen van verschillende intentieverklaringen om verder uit te breiden. FarmBox focust niet alleen voor de groenten op lokale teelt, het past dit principe ook toe op de materialen die worden gebruikt om de vertical farms te bouwen en te ondersteunen. Momenteel zoekt het bedrijf nog nieuwe mensen voor het team om nog meer kennis in huis te halen en de klant zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Voor meer informatie:
Amir Imam (CEO)
FarmBox Inc.

info@farmboxinc.com
farmboxinc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven