Canadese vertical farm heeft wereldwijd ambities

"Alhoewel veel van onze concurrenten graag redelijk lokaal blijven werken, willen wij onze technologie en mogelijkheden opschalen voor implementatie wereldwijd," zegt Travis Kanellos van Elevate Farm.

Elevate Farm is een vertical farm dat eigen ledtechnologie, automatisering en jarenlang onderzoek combineert in geavanceerde farms. Ze zijn begonnen in Canada, maar zijn al snel gaan uitbreiden naar andere landen. Volgens Travis heeft Elevate Farm de technologie, IT en kennis om de farm operationeel te krijgen. Daarna blijven ze in contact met partners voor het ontwikkelen van nieuwe producten, belichtingsstrategieën etc.

Drie nieuwe farms 
In 2021 is Elevate gegevens aan het verzamelen uit een farm van 465 m² in Niagara, bouwen ze een enorme farm in New Jersey en breiden ze uit naar Nieuw-Zeeland. Het Canadese bedrijf gaat nog drie vertical farms bouwen op Canadese grond, maar is er ook van overtuigd dat dit een opstapje is naar dichter bevolkte gebieden.

"We hebben ons gericht op de farms in Canada, maar de uitbreiding gebeurt in een rap tempo. Onze farm in New Jersey is de eerste bedrijfsfaciliteit die volledig in ons eigen beheer is. Deze zal klaar zijn in het eerste kwartaal van 2022," zegt Travis.

De farm in New Jersey zal nauw samenwerken met US Foods, met betrekking tot de afname van producten. Elevate heeft ook partnerschappen gevormd in Nieuw-Zeeland en begint daar in Q3/Q4 van 2022 met de bouw van farms.

Focus op Oceanië
"Als eiland heeft Nieuw-Zeeland weer andere uitdagingen, waardoor ze graag zelfvoorzienend willen zijn. Onze partners willen een aantal faciliteiten bouwen op het eiland om de al bestaande teelt te versterken," zegt Travis.

Zodra ze in Nieuw-Zeeland actief en succesvol zijn, wil het bedrijf de rest van de markt in de regio Oceanië betreden. Ook verkennen ze de mogelijkheden voor een aantal projecten in Centraal Europa, de Scandinavische landen en het Midden-Oosten. Naast de uitbreidingsplannen blijft het bedrijf bezig met onderzoek naar de perfecte bladgroenten en andere productcategorieën.

Volgens Travis krijgt de agtech-sector veel steun, doordat consumenten meer kennis hebben over duurzame bronnen. Een belangrijk element, winst, is echter vaak nog een probleem.

Elevate wil goede prijzen en producten in de handen van de consument krijgen, zodat de producten bij de massa terechtkomen voor een groothandelsprijs.

Voor meer informatie:
Travis Kanellos
Elevate Farm
+1 905 580 2388
Tkanellos@elevate.farm 
www.elevate.farm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven