Delphy in Bleiswijk twee klimaatkamers rijker

Niet alleen het World Horti Center in Naaldwijk, maar ook Delphy in Bleiswijk is een klimaatkamer rijker. Twee zelfs in Bleiswijk. Op vrijdag 25 juni gingen de eerste tomatenplanten de kamer in. De meerlagen klimaatkamer zal snel volgen met een eerste teelt van basilicum. 


De eerste tomatenplanten staan in de enkellaagse klimaatkamer

De klimaatkamers zijn geplaatst in het kader van het Fieldlab Vertical Farming. 

Demonstratie
Na ruim een jaar van ontwerpen, voorbereiden en technische engineering kon Infinite Acres de klimaatkamers opleveren. Een klimaatkamer bestaat uit een meerlagen systeem met een teeltoppervlak van 70m² verdeeld over 5 torens van 4 lagen, de andere klimaatkamer beslaat ruim 80m² voor een enkellaags teelt voor b.v. tomaten.


De enkellaagse klimaatkamer van de buitenkant

Delphy beschikt met de klimaatkamers over een hightech vertical farm waarmee door Delphy Improvement Centre teeltconcepten getoetst en gedemonstreerd kunnen worden. Delphy zal de farm tevens gebruiken voor trainingen, kennisoverdracht en business ontwikkeling.


De meerlaagse klimaatkamer

Fieldlab
De partners van  het Fieldlab Vertical Farming Zuid-Holland beogen met dit Fieldlab bij te dragen aan het duurzaam versterken van de concurrentiepositie van de tuinbouwsector in Zuid-Holland door het creëren van een open innovatie omgeving voor vertical farming.

Fieldlab Vertical Farming wordt uitgevoerd door verschillende partners die op initiatief van Innovation Quarter bij elkaar zijn gebracht. Het project heeft een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid Holland ontvangen waarmee de kosten van het project voor 42% gedekt zijn. De partners zorgen zelf voor de benodigde cofinanciering.

Voor meer informatie:
Lisanne Meulendijks
Delphy 
l.meulendijks@delphy.nl
www.delphy.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven