Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Profiteren van bacteriën in vertical farming

Veel vertical farms worstelen met het garanderen van optimale voedselveiligheidsomstandigheden. Bacteriën in de groeimedia worden met grote argwaan bekeken volgens dr. Leonard Lerer, oprichter en CEO van Back of the Yard Algae Sciences (BYAS).

"De meeste mensen zeggen dat een goede vertical farm bacterievrij is, maar bacteriën zijn altijd aanwezig en spelen een belangrijke rol in de plantgroei," aldus Lerer. Daarom werd juist gekeken hoe met goede bacteriën telers beter kunnen telen.

Onlangs deed het BYAS-team een verkennende microbioom-gensequencing om te zien hoe de biostimulant BYAS-A601 de bacteriegemeenschappen in vertical en hydroponic farms beïnvloedde.

De resultaten waren overtuigend, constateert men tevreden. Ten eerste bleek uit de DNA-sequencing dat BYAS-A601 de overvloed van plantengroeibevorderende bacteriën aanzienlijk verhoogde en de potentieel gevaarlijke bacteriën verminderde. Ten tweede werd een toename in de diversiteit en gelijkmatigheid van de microbioomgemeenschap waargenomen. Net als bij het menselijke microbioom is diversiteit van het plantaardige microbioom de sleutel tot een goede gezondheid. Ten derde verminderde BYAS-A601 de totale bacteriepopulatie met meer dan 60%.

BYAS-A601 zou een alternatief kunnen zijn voor nu gangbare ontsmettingsmethoden met o.a. chemie of UV. Leonard concludeert: "Wij nemen een innovatief, natuurlijk en milieuvriendelijk product en voegen dat toe aan de vergelijking om vertical farming een echt, langdurig en onmisbaar onderdeel van stedelijke voedselsystemen te laten worden."

Voor meer informatie:
Marc Geytenbeek
Back of the Yard Algae Sciences
marc.geytenbeek@algaesciences.com
www.algaesciences.com

Publicatiedatum: