iFarm en Agrico

Samenwerking in Qatar voor beheer commerciële indoor farm

Sadarah, eigenaar van indoor farm Agrico, en iFarm zijn een samenwerking begonnen voor het beheer van een commerciële indoor farm in de staat Qatar. Het partnerschap duurt meerdere jaren en is bedoeld om de teelt van bladgroenten, aardbeien en eetbare bloemen te optimaliseren, zodat er een jaarronde teelt is van versproducten voor de bevolking van Qatar.

"Door de mogelijkheden van Agrico en iFarm te combineren, kunnen we consumenten nu nog beter en vaker voorzien van verse producten, nog op dezelfde dag," zegt Ahmed Hussain Al-Khalaf, voorzitter van Sadarah/Agrico. "Zodra we klaar zijn, leveren we de meest verse aardbeien en sla die waar dan ook ter wereld beschikbaar zijn."

"Vertical farming is een belangrijk element in het verbeteren van de voedselzekerheid in Qatar. We zijn erg blij dat we gebruik kunnen maken van de jarenlange kennis en ervaring van Agrico in de regio en dat we samen kunnen werken om de ambitieuze doelen van Qatar omtrent voedselonafhankelijkheid te kunnen bereiken," zegt Kirill Zelenski, directeur van iFarm - Intellectual Farm, OY.

Testfarm 
De eerste fase van de samenwerking omvat de ontwikkeling van een commerciële testfarm op de locatie van Agrico in Al Khor, Qatar. Hierbij wordt de allereerste AI-beheerde vertical farm geïmplementeerd die gebruikmaakt van drones om de gezondheid van het gewas in de gaten te houden en de opbrengst te beheren.

De tweede fase van het gezamenlijke project omvat de commerciële distributie van de producten aan de lokale markt in Qatar. Daarna willen ze de technologie implementeren in andere teeltbedrijven in Qatar en hun regionale buren.

Kirill voegt eraan toe: "Ik geloof dat dit het begin is van een lange en vruchtbare samenwerking. De rol van iFarm is niet beperkt tot het alleen maar leveren van apparatuur en software tijdens de eerste fase, maar we helpen ook bij het beheer van de farm als deze in gebruik genomen wordt en bieden ondersteuning aan onze partners bij het beheren van de geavanceerde technologie."

Onafhankelijkheid creëren
Qatar-Russia Investment and Trade Advisory (QRITA) heeft als adviseur opgetreden in het opzetten van de samenwerking en blijft samenwerken met iFarm en Sadarah bij de verdere ontwikkeling ervan.

Oleg Chizh, directeur van QRITA: "We zijn blij dat we ondersteuning hebben kunnen bieden bij de integratie van de technologie van iFarm met Sadarah, de voedselinfrastructuur van Qatar en de regio MENA. Dit past bij onze missie om betekenisvolle grensoverschrijdende partnerschappen mogelijk te maken tussen de regio's Rusland/GOS en GCC. We kijken ernaar uit de partners te ondersteunen bij de lancering van dit project en hopelijk volgen er nog vele andere projecten. We voelen ons vereerd dat we mogen bijdragen aan het stimuleren van de duurzame urban farmingsector in Qatar."

Voor meer informatie:
iFarm
Irina Rybalko, Brand Manager 
i.rybalko@ifarmproject.com 
www.ifarm.fi 

 

Agrico
https://agrico.qa 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven