Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farming ziet kansen in Europees CO2-rapport

Een rapport van de Europese Commissie heeft de resultaten samengevat van een tweejarig onderzoek. Daaruit blijkt dat er nog een reden is waarom indoor vertical farming een belangrijke rol zal spelen in een duurzame toekomst.

Het rapport genaamd 'Setting up and implementing result-based carbon farming mechanisms in the EU' onderzoekt of een resultaatgebaseerde benadering van carbon farming ondersteuning kan bieden voor de inspanningen van de EU om de CO2-uitstoot te verlagen. Het antwoord was ronduit ja, zo deelt Urban Health Farms.

Dit initiatief is bedoeld om tuinbouwmethodes te ontwikkelen waarmee CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald. De vertical farmingsector kan een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van dit initiatief.

  • Gebruik hernieuwbare energiebronnen voor onze teeltbedrijven, zodat indoor farming niet bijdraagt aan de klimaatcrisis.
  • Gebruik duurzame verpakkingen, inclusief gerecycled en biologisch afbreekbare materialen.
  • Ondersteun lokale, regionale, nationale en Europese inspanningen die de CO2-uitstoot verlagen (zoals indoor vertical farming) of verminder de uitstoot op actieve wijze.
  • Verminder de voedselverspilling. In Europa alleen kan het weggegooide voedsel jaarlijks meer dan 200 miljoen mensen voeden. Dit afval zorgt ook voor extra methaan op onze stortplaatsen - een krachtig broeikasgas.
  • Optimaliseer de locaties voor teeltbedrijven zodat ze efficiënt kunnen werken, dichtbij hun afnemers en gebruik kunnen maken van hernieuwbare energiebronnen.

Het rapport biedt ideeën en plannen om traditionele telers te ondersteunen. Er blijkt echter ook heel duidelijk dat we 'andere sectoren ook moeten helpen bij het koolstofarm maken van de voedselketen' en wellicht nog belangrijker, dat 'we in onze inspanningen eerst de door mensen veroorzaakte uitstoot moeten verlagen'. 

Voor meer informatie:
Urban Health Farms
info@urbanhealthfarms.com
www.urbanhealthfarms.com

Publicatiedatum: