Vertical farming ziet kansen in Europees CO2-rapport

Een rapport van de Europese Commissie heeft de resultaten samengevat van een tweejarig onderzoek. Daaruit blijkt dat er nog een reden is waarom indoor vertical farming een belangrijke rol zal spelen in een duurzame toekomst.

Het rapport genaamd 'Setting up and implementing result-based carbon farming mechanisms in the EU' onderzoekt of een resultaatgebaseerde benadering van carbon farming ondersteuning kan bieden voor de inspanningen van de EU om de CO2-uitstoot te verlagen. Het antwoord was ronduit ja, zo deelt Urban Health Farms.

Dit initiatief is bedoeld om tuinbouwmethodes te ontwikkelen waarmee CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald. De vertical farmingsector kan een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van dit initiatief.

  • Gebruik hernieuwbare energiebronnen voor onze teeltbedrijven, zodat indoor farming niet bijdraagt aan de klimaatcrisis.
  • Gebruik duurzame verpakkingen, inclusief gerecycled en biologisch afbreekbare materialen.
  • Ondersteun lokale, regionale, nationale en Europese inspanningen die de CO2-uitstoot verlagen (zoals indoor vertical farming) of verminder de uitstoot op actieve wijze.
  • Verminder de voedselverspilling. In Europa alleen kan het weggegooide voedsel jaarlijks meer dan 200 miljoen mensen voeden. Dit afval zorgt ook voor extra methaan op onze stortplaatsen - een krachtig broeikasgas.
  • Optimaliseer de locaties voor teeltbedrijven zodat ze efficiënt kunnen werken, dichtbij hun afnemers en gebruik kunnen maken van hernieuwbare energiebronnen.

Het rapport biedt ideeën en plannen om traditionele telers te ondersteunen. Er blijkt echter ook heel duidelijk dat we 'andere sectoren ook moeten helpen bij het koolstofarm maken van de voedselketen' en wellicht nog belangrijker, dat 'we in onze inspanningen eerst de door mensen veroorzaakte uitstoot moeten verlagen'. 

Voor meer informatie:
Urban Health Farms
info@urbanhealthfarms.com
www.urbanhealthfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven