"door hoge prijs van cannabis kunnen we nog meer aardbeien en sla telen"

Affinor Growers betreedt Arubaanse markt met circulaire groeisystemen

Affinor Growers is bijna klaar om zijn eerste zaailingen te planten en om zijn visie op duurzame tuinbouw voor een periode van tien jaar te presenteren. Het bedrijf kondigde onlangs zijn huurovereenkomst aan voor een kas van 15.000 vierkante meter.

Het land bevindt zich in Abbotsford, British Columbia en is naar verluidt verdeeld over een kas van 15.000 vierkante meter en een composteerinstallatie van 12.000 vierkante meter.

Affinor Growers kijkt ernaar uit om tegen juli 2021 de eerste gewassen in de kas te planten.


Het nieuwe kassencomplex

Cannabis verkleint de verschillen in winstmarges
Volgens CEO en oprichter Nick Brusatore zal de kas vertical farmtechnieken gebruiken om de ruimte-efficiëntie in de kas te maximaliseren. Het bedrijf is momenteel van plan aardbeien te telen in de ene kas, Romaine sla in de andere, en uiteindelijk zelfs cannabis in nog een ander gedeelte.

Affinor Growers is momenteel aan het uitbouwen en bereidt zich voor om zijn vergunningaanvraag voor cannabis in te dienen bij Health Canada, maar is voorlopig tevreden om te beginnen met reguliere groentengewassen. Zoals Nick uitlegt, is zijn belangrijkste doel bij het kweken van cannabis het demonstreren van duurzame teelttechnieken en het vergroten van de winstgevendheid van het hele systeem.

“We willen onze aardbeien- en romaineslateelt behouden, maar voedselgewassen hebben doorgaans lagere marges. Door de hoge prijs van cannabis kunnen we nog meer aardbeien en sla telen door de verschillen tussen winstmarges weg te poetsen. Op deze manier kunnen we onze producten tegen een goede prijs en met hoge kwaliteit op de markt brengen.”

Kaskenmerken
Affinor Growers is ook van plan om afval te verminderen door organische materialen te composteren en het groeimateriaal te saneren. Alles bij elkaar zullen de kas- en composteringsoperatie het bedrijf in staat stellen om zijn visie van hoogwaardige en voordelige teelt op een circulaire manier na te streven.

De kas wordt ook volledig geautomatiseerd, waardoor het bedrijf de arbeidskosten kan verlagen door de noodzaak om planten en materialen handmatig te verplaatsen overbodig te maken. Zoals Nick uitlegt, is de tijd tussen het verwijderen van een gewas uit de kas en het vervangen door een nieuw gewas een paar minuten, omdat de planten in de koeler worden afgesneden en de grond opnieuw wordt geplant met nieuwe zaailingen voordat ze weer de kas in worden gestuurd.


Verticaal gestapelde cannabis

Betreden van de Arubaanse markt
Hoewel de kas van 15.000 vierkante meter in British Columbia staat, is het bedrijf van plan om zijn visie naar nieuwe markten te brengen en volgens Nick zal het beginnen met Aruba.

Nick legde uit dat na op Aruba te hebben gewerkt en Vertical Designs Aruba VBA te hebben overgenomen en de behoeften van het land en de regering te hebben begrepen, hij na zes jaar te hebben geleerd wat nodig is om plantenweefsel op grote schaal te telen. Hij is gehecht geraakt aan het land en heeft ingezien dat er behoefte is aan circulaire tuinbouwsystemen. Affinor Growers gaat naar verluidt een teeltfaciliteit bouwen nabij San Nicholas, in de zuidelijke regio van Aruba.

“We dachten dat we cannabis zouden gaan telen omdat de vraag groot is, dus we kunnen gemakkelijk uitbouwen. Naarmate de vraag naar cannabis de komende 5-10 jaar wereldwijd afneemt, zal de industrie betaald hebben voor een enorme voedselinfrastructuur zonder dat de overheid of belastingbetalers ervoor betalen. Op Aruba gaan we veel van die winst gebruiken om voedselinfrastructuur te creëren,” zegt Nick.

Voor meer informatie:
Nick Brusatore
Affinor Growers 
nick@affinorgrowers.com
www.affinorgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven