Britse vertical farms gaan bijdrage leveren aan voedselzekerheid Golfregio

"We zijn blij dat we onze technologie in het Midden-Oosten kunnen introduceren, zodat we Madar Farms kunnen ondersteunen als lokale teler, evenals met hun uitbreiding," zegt David Farquhar, directeur van Intelligent Growth Solutions (IGS).

De Britse leverancier voor vertical farmproducten zal de markt in de VAE betreden in samenwerking met het lokale teeltbedrijf Madar Farms en verschillende AgTech R&D-experts. "Door de samenwerking met Madar kunnen ze een grote variëteit aan groenten telen en dit uitbreiding met de teelt van tomaten en aardappelen."

'Betere startplanten' 
Volgens David is het grootste voordeel van het partnerschap met Madar de mogelijkheid om zowel de opkweek als productieteelt efficiënter en sneller te doen, afhankelijk van het gewas. "Dankzij de klimaatomstandigheden in de VAE worden jonge planten of in kassen geteeld of geïmporteerd vanuit Europa. Deze planten zijn kwetsbaar en als gevolg daarvan wordt 40% nooit geplant. Met onze ondersteuning kan Madar Farms jonge planten telen in een vertical farm, zodat de kwaliteit veel hoger wordt. Meer dan 95% van de deze planten uit vertical farms zijn geschikt voor gebruik, dus dit zorgt voor een veel efficiënter proces. In deze regio is dit een van de belangrijkste uitdagingen in de teelt, dus dat is het eerste probleem dat we willen aanpakken."

IGS werkt al lange tijd samen met lokale telers en heeft vergaande kennis gebaseerd op jarenlang onderzoek. "We doen niet zomaar onderzoek. We telen alleen als we weten dat er een serieus marktprobleem is en we testen onze gewassen altijd bij grote, professionele teeltbedrijven. We spreken met partners en hun klanten om te zien waar de uitdagingen liggen voor hun specifieke regio. Het goede nieuws is dat telers wereldwijd overal tegen dezelfde problemen lijken aan te lopen," zegt David.

De indoor teeltsystemen van IGS worden geïntroduceerd in de VAE en ondersteunen de visie van Madar Farms om duurzame voedselketens te creëren voor een groeiende bevolking en tegelijkertijd de belasting van de schaarse waterbronnen te verlagen. Voor de eerste fase zijn er vijf teelttorens gepland van elk zes meter hoog. Dit biedt een teeltruimte van 1.500 m² en de mogelijkheid om tot 30 ton gewas per jaar te telen.

Voedselzekerheid stimuleren 
Volgens David heeft de regering van de VAE aangekondigd de nationale voedselzekerheid tegen 2051 geregeld te hebben, geleid door Hare Excellentie, de minister van Food & Water Security.

"Omdat de bevolking van de VAE blijft groeien en er een grotere focus is op duurzaamheid, zal het nieuwe IGS-systeem het juiste hulpmiddel zijn om tegemoet te komen aan de toenemende vraag en de consument meer opties bieden om te genieten van lokaal geteelde producten van hoge kwaliteit," zegt Abdulaziz AlMulla, oprichter en directeur van Madar Farms.

Hij voegt eraan toe: "Dit is een spannende tijd voor beide organisaties en versterkt de behoefte aan nauwkeurige vertical farmingsystemen en de rol die deze kunnen spelen in het voeden van de groeiende bevolkingsgroepen van de landen in de Golfregio."


Abdulaziz AlMulla en David Farquhar

Het partnerschap creëert ook een grotere capaciteit voor onderzoek en ontwikkeling, vooral op het gebied van de veredeling van tomatenzaailingen, waar men in de regio op gericht is. Madar Farms gebruikt het hoge nauwkeurigheidsgehalte in het IGS-systeem om de productie van kwalitatieve zaailingen in een vroeg stadium te verbeteren. Deze worden daarna verhuisd naar een indoor teeltomgeving om de volledige groeicyclus te voltooien. Dit zorgt voor een voorspelbare groei van kwalitatieve tomatenplanten met de grootst mogelijke consistentie en smaak, zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Het IGS-systeem recyclet continu water en minimaliseert dus ook het waterverbruik. IGS heeft onlangs samengewerkt met ervaren telers om gelijksoortige testen uit te voeren in hun teeltomgevingen met aardbeien en aardappelen. De resultaten waren uitstekend.

Directeur van IGS, David Farquhar: "In de VAE en de grotere Golfregio is de noodzaak heel groot om duurzame voedselketens te identificeren en te ontwikkelen, lokale hulpbronnen te behouden en de afhankelijkheid van geïmporteerde producten te verminderen. We zijn blij dat we deze samenwerking kunnen aankondigen. Madar Farms is een organisatie die perfect overeenstemt met onze ambitie om innovatieve, nieuwe technologie en benaderingen op de markt in de Golfregio en daarbuiten te brengen."

Installatie eind 2021
Madar Farms heeft gekozen voor het eenvoudig te installeren platform van IGS na een uitgebreide marktbeoordeling om zo de kwaliteit en kwantiteit van de teelt aanzienlijk te verhogen en bedrijven en toonaangevende retailers in de regio van producten te kunnen voorzien. De eerste commerciële producten zullen bestaan uit bladgroenten en kruiden. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar andere gewassen.

De installatie van het systeem zal later dit jaar plaatsvinden en de teelttorens moeten in november 2021 operationeel zijn. IGS werkt samen met International Real Estate Partners (IREP), een multidisciplinair bedrijf in vermogensbeheer in de VAE. In maart werd een IREP-farm gelanceerd als end-to-end oplossing om de systemen te introduceren in de VAE en grotere Golfregio.

Voor meer informatie:
Intelligent Growth Solutions
Kate Forster
+44 7787 534 999
kate@intelligentgrowthsolutions.com 
www.intelligentgrowth.io 

 
Madar Farms
United Arab Emirates, Dubai
Gold and Diamond Park, Building 5, Office 213, Dubai
+971 (0) 43311908
info@madarfarms.co
www.madarfarms.co

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven