Evolve.Ag onderwijst innovatieve voedseltechnologieën

Mensen informeren over de herkomst van hun voedsel

"Er wordt vaak gezegd dat vertical farming niet kosteneffectief kan zijn, laat staan winstgevend. Maar ik denk dat wanneer je naar het complete plaatje kijkt, inclusief al het onderzoek en de ontwikkelingen die plaatsvinden, dat het plaatje volledig verandert," zegt Wendy Yared van Evolve.Ag.

"Vijftien jaar geleden was ik al bezig met vertical farming. Het was mijn droom om er een te beginnen, maar niemand hield zich daar toen nog mee bezig. En moet je eens zien waar we nu staan: er werken nu heel veel bedrijven als vertical farms. De sector ontwikkelt zich op een manier die we 10 jaar geleden nooit hadden kunnen vermoeden."

De boodschap verspreiden
Vanwege haar interesse in vertical farming begon antropoloog Wendy twee jaar geleden de website Evolve.Ag om meer informatie te verspreiden over de ontwikkelingen in de voedselsector. Een jaar geleden begon ze een podcast. "Al voor Covid-19 organiseerde ik online evenementen en nu hebben we echt goed kunnen zien wat voor uitstekende manier dit is om mensen wereldwijd te betrekken in een gesprek over dit onderwerp." Het is Wendy's doel om mensen te informeren over innovatieve technologieën, die de mogelijkheid hebben om de cultuur vorm te geven en te veranderen wat, waar en waarom mensen eten. "Covid heeft veel problemen aan het licht gebracht rondom voeding waar mensen zich eerder niet bewust van waren. Er wordt zoveel voedsel verspild en de voedseldistributie is ongelijk: ik wil datgene binnen de voedselsector uitvergroten wat zorgt voor positieve veranderingen."


Wendy Yared 

"Mensen zijn zich niet bewust van de afstanden die producten afleggen. Denk eens aan bananen uit Zuid-Amerika, zachtfruit dat wordt getransporteerd van Mexico naar New York. Er zijn geen ultraduidelijke verpakkingen die de consumenten informeren over de herkomst van hun voedsel. Maar er zijn veel goede technologieën die erop gericht zijn de inefficiënties van het voedselleveringssysteem tegen te gaan en ik denk dat mensen zich daar ook bewust van moeten worden."

Als antropoloog is Wendy geïnteresseerd in de redenen achter keuzes van mensen. "Er zijn veel duurzame en andere toekomstgerichte ideeën waar mensen graag over filosoferen. Deze liggen ten grondslag aan de manier waarop ze naar de teeltsector kijken, hoe de teelt wordt vormgegeven en welke technieken worden geaccepteerd of niet."

Perceptie over vertical farming
Wendy vindt het belangrijk om informatie te delen zodat mensen de toekomst van de voedselproductie in een perspectief kunnen plaatsen. Het helpt ook met het ontwikkelen van een realistisch beeld van de mogelijkheden die al bestaan. "Ik dacht vroeger altijd dat vertical farming de wereld zou redden. Maar na uitgebreid onderzoek denk ik dat niet meer. Ik denk nog altijd wel dat het een groot onderdeel is van de oplossing. Vooral op plaatsen waar mensen tot voor kort weinig toegang hadden tot versproducten kan dit echt helpen. Vanuit het perspectief van voedselgelijkheid is vertical farming een fantastische oplossing. Daarnaast zijn er ongelooflijk veel educatieve mogelijkheden met kleine vertical farms. Het is een goede manier om een gemeenschap op te bouwen rondom een gezamenlijke interesse, voedsel."

De kritiek die Wendy vaak hoort is dat het nooit efficiënt of duurzaam zal zijn vanwege de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. "Maar het heeft te maken met schaal. Er zijn grote farms die op zoek zijn naar hernieuwbare bronnen zoals zontechnologieën om te verduurzamen. De oplossingen zijn er en er wordt aan gewerkt. Uiteindelijk wordt dit winstgevend."

Voor meer informatie:
Wendy Yared, oprichter
Evolve.Ag
wendy@evolve.ag 
www.evolve.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven