Nederlandse meerlagenteelt van lokale AH tot Japanse pilotfarm

"Sinds de start van onze pilotfarm in Japan hebben al diverse partijen contact met ons opgenomen voor grote projecten in heel het land," zegt Lennart Bijl, operationeel directeur bij Own Greens. Het Nederlandse bedrijf is op dit moment bezig met het verfijnen van teelttechnieken om een concept te creëren dat kan worden uitgerold in heel Japan, en later ook in de rest van de wereld. 

Own Greens focust zich op promotie van het merk in de versmarkt. "Daarnaast breiden we partnerschappen met spelers op de markt uit."

Japanse pilot
Op dit moment runt het bedrijf een pilotfarm in Japan in samenwerking met Kaneya, waarbij de gepatenteerde teelttechnologie van Own Greens wordt gebruikt. Het bedrijf teelt tot 300.000 stuks groenten per jaar, wat wordt geleverd aan verschillende lokale supermarkten.


De teeltfaciliteit in Japan

Het stuk techniek van Own Greens is ontworpen om grote hoeveelheden bladgroenten en verse kruiden te telen op de meest efficiënt mogelijke manier, vertelt Lennart. "De unieke technologie, waarbij men op diverse onderdelen patent heeft, maakt volledige automatisering mogelijk en zorgt voor een ultra-schone teeltruimte zodat er geen besmettingen in het systeem komen."

Het bedrijf levert oplossingen met een vloeroppervlak van 1000-5000 m2, met een teeltoppervlak dat meer dan 5000 m2 beslaat.

De producten en services van Own Greens kunnen worden verdeeld in drie afdelingen; grote teeltprojecten, B2B teeltkamers (PlantHome Pro) en Own Greens Home, een kleine teeltkit voor consumenten. Het bedrijf van Vitro Plus werkt nauw samen met Nijssen, Bever Innovations, KV techniek en Kaneya.


Lennart Bijl checkt de plantjes in het PlantHome Pro

Testen van het product
Own Greens heeft haar producten getest bij een lokale Albert Heijn. "In eerste instantie begonnen we dit project om meer bewustzijn te creëren over vertical farming en de voordelen ervan," zegt Lennart. "We gebruikten flyers die bezoekers mee konden nemen en onze verpakkingen hebben een verwijderbare papieren band waarop het teeltproces van elk product beschreven staat."

Omdat het project veel aandacht van bezoekers kreeg levert Own Greens nu basilicum, munt en sla aan de supermarkt. De kruiden en sla worden verkocht in potten van bamboe en papier met water om de houdbaarheid te verlengen. Klanten kunnen de producten thuis, buiten de koelkast, tot wel een maand houden.

PlantHome indoor tuin
De PlantHome kan op elke gewenste plaats worden geïnstalleerd. Het is een kwestie van in het stopcontact steken en telen. Zowel de PlantHome Pro en de gewone PlantHome thuiskit gebruiken verschillende containers met pluggen of pads met zaden.

De PlantHome Pro heeft verschillende lagen, op elke laag kunnen tot dertig planten worden geteeld. Het is niet geautomatiseerd en heeft geen klimaatsysteem, maar de indoor farm is makkelijk in gebruik. De mineralen en plantencapsules kunnen makkelijk worden toegepast in de trays, zodat de planten alle benodigde meststoffen opnemen. Klanten zijn op dit moment onder andere restaurants, kinderdagverblijven en kantines.

Voor meer informatie:
Lennart Bijl
Own Greens
lennart@owngreens.com
www.owngreens.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven