Het succes van gesneden aardbeien duurt voort

“De teelt van aardbeien is de laatste jaren toegenomen, mede dankzij de genetica, waardoor het fruit over een langere periode kan worden geteeld. De aardbei werd vroeger alleen in het voorjaar geteeld, maar nu is dit in sommige gebieden uitgebreid naar 10 maanden per jaar”, zegt Virginia Cascella, exportmanager bij het Italiaanse PND.

“Enerzijds wordt hiermee voldaan aan de vraag naar verse aardbeien en anderzijds aan de vraag van de verwerkende industrie en zelfs de cosmetische industrie. Er is dan ook steeds meer vraag naar machines om dit gewas te verwerken.”

Directrice Melania Di Prisco en export manager Virginia Cascella

PND is een bekend Italiaans merk van machines voor het schillen en snijden van fruit. Wereldwijd zijn deze machines in gebruik bij professionele gebruikers. 

Ontkroonde aardbeien worden door midden gesneden.

“Voor de verwerkende industrie hebben we een machine die de aardbeien ontkroond, verkrijgbaar in model DF12 of DF24. Deze machine wordt erg gewaardeerd en daar zijn we trots op. Vijf jaar geleden is deze machine gemaakt en inmiddels zijn er al 83 van verkocht op vijf continenten. Bedrijven in de Verenigde Staten, Mexico, Zuid-Amerika, Groot-Brittannië, Spanje, Oekraïne, Zuid-Korea, Egypte en Australië hebben gekozen voor onze machine. Dit komt omdat er grote hoeveelheden aardbeien met een grote snelheid kunnen worden verwerkt en het afval tot een minimum wordt beperkt”, zegt Cascella.

“De traditionele ontkroners die op de markt zijn produceren 30% afval. Met een PND-machine kan dit worden beperkt tot 12%. Ons model DF12 kan 300 aardbeien per minuut verwerken en model DF24 tot 600 aardbeien.”

Ontkroonde aardbei die in vieren is gesneden

“Onze machine kan op verschillende manieren worden ingesteld, waardoor er een breed assortiment aan aardbeien kan worden verwerkt. Hierdoor wordt de machine bijzonder gewaardeerd op plekken waar de gewassen direct van het veld naar de faciliteit gaan”, besluit Cascella. 

Voor meer informatie:
Virginia Cascella 
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
+39 0818509368
info@pndsrl.it 
www.pndsrl.it 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven