Volledig geautomatiseerde driedimensionale vertical farm nieuw in de markt

Eponic Agriculture introduceerde eerder dit jaar een nieuw, volledig geautomatiseerde driedimensionaal teeltsysteem.

"De huidige driedimensionale indoor farms op de markt zijn gebaseerd op semi-geautomatiseerd werk, sommige schakels hebben extra configuratie nodig en er is geen continuïteit in het hele plantsysteem", aldus Alice Ou van Eponic. "Om dit probleem op te lossen hebben we een compleet geautomatiseerd plantsysteem ontworpen en ontwikkeld, inclusief de processen van zaaien tot planten, lichtbeheersing met het volledige spectrum, bemesting, oogsten en schoonmaken. Deze processen worden allemaal uitgevoerd door geautomatiseerde apparatuur. Terwijl alle procedures kunnen worden aangestuurd door intelligente software met real-time monitoring, gegevensverzameling en vele andere functies."

Voordelen van een geautomatiseerde farm
"Neem onze recent gebouwde vertical farm met twintig lagen als voorbeeld," vervolgt Alice. "Allereerst is de mechanische zaaitijd 10-30 keer sneller dan handmatig zaaien. En bovendien kan het gebruik van geautomatiseerde apparatuur nauwkeurige beplanting en efficiënte communicatie van meerlaagse plantvlakken realiseren. De trays uit de twintig lagen worden automatisch naar de grond gebracht voor gelijkmatige bewatering, oogst en reiniging. Dit verbetert de productiviteit aanzienlijk."

"Ten tweede heb je heftrucks nodig voor de planten op de hoge niveaus. Er zijn bepaalde veiligheidsgevaren bij het gebruik van heftrucks in een kleine ruimte. Met het geautomatiseerde materiaal heb je alleen een tablet nodig om het hele plantproces te controleren. Dat is veel veiliger en eenvoudiger."

Hoewel geautomatiseerde vertical farmsystemen veel voordelen hebben, is de toepassing ervan in China nog niet populair. "Wat het productieontwerp betreft, hebben we talloze experimenten uitgevoerd om het meest geschikte softwareprogramma te ontwerpen. Evenals hardware-apparatuur voor praktische planttoepassingen. Gelukkig hebben we na een lange periode van onderzoek uiteindelijk de meest kosteneffectieve en geschikte materialen gekozen. De R&D-investering is groot en tijdrovend."

Wat betreft de kosten is een volledig geautomatiseerd systeem volgens Alice twee tot drie keer zo duur dan het semi-geautomatiseerde systeem wat op dit moment meer gebruikt wordt. De meeste traditionele tuinbouwbedrijven vinden het moeilijk om zulke hoge opstartkosten te accepteren.

Ten derde vraagt het geautomatiseerde systeem hoge technische eisen van telers. Zij moeten zowel de planttechnologie als de software begrijpen. Alice voegt toe: "Om deze drie redenen is de toepassing van volledig geautomatiseerde stereoscopische systemen niet erg populair in China en in andere landen."

Geautomatiseerd planten
Hoewel de toepassing nog niet wijdverbreid is, denkt Alice dat de techniek wel aan populariteit gaat winnen. "Aangezien de arbeidskosten stijgen en de planttechnieken meer precisie vereisen, zal het gebruik van geautomatiseerde apparatuur een toekomstige trend zijn," zegt Alice.

"Geautomatiseerde systemen zijn een trend. Urbanisatie gaat snel, met grondverontreiniging, gewasbeschermingsmiddelen, plagen etc. Het plantoppervlak wordt minder en driedimensionale tuinbouw moet worden ontwikkeld om planten te kwantificeren. Driedimensionale tuinbouw kan vlakbij een stad plaatsvinden met minder transportkilometers, consumenten kunnen de verste groente eten en lokaal telen kan op deze manier werkelijkheid worden. Daarom moeten geautomatiseerde, intelligente plantsystemen worden bevorderd om tot een efficiënte aanplant en duurzame ontwikkeling te komen."

Ervaring in de sector
Eponic Agriculture hoofddivisie, Dahua Intelligent Electronis, bestaat al vijfentwintig jaar. Het team focust op de ontwikkeling en productie van intelligente beheersingssystemen en industriële belichting. Het bedrijf heeft op basis van jarenlange technische onderzoeken LED-lampen met het volledige spectrum ontwikkeld, die zijn goedgekeurd voor toepassing door de USDA. In de loop der jaren hebben ze technische ondersteuning en bevestiging gekregen van verschillende agrarische technici uit Europa en de Verenigde Staten, die zich richten op de ontwikkeling en productie van geautomatiseerde stereoscopische plantapparatuur.

Het bedrijf heeft laboratoria en showrooms in de VS, Australië en Afrika. Dit jaar is het bedrijf van plan om nieuwe showrooms en laboratoria in Europa te openen. "We breiden ons bereik uit en blijven onze teeltsystemen optimaliseren om een nog betere leverancier van volledig geautomatiseerde teeltapparatuur te worden," besluit Alice.

Voor meer informatie:
Alice Ou
Eponic Agriculture Co. Ltd
aliceou@eponicagriculture.com
www.eponicagriculture.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven