Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische teler Ben Nuyens steeds enthousiaster:

"Er is zeer goed met kokos te werken"

Er is vroeg geoogst bij de Belgische kwekerij Truyenberg. De eerste tomaten van teler Ben Nuyens werden al op 20 december geplukt. "Misschien wel vroeg, maar dat zijn we de afgelopen jaren gewend geraakt", vindt Nuyens. "We hebben op 15 oktober geplant. Na 3,5 week begonnen de planten al te wortelen in het kokos." Sterke planten en hoge kwaliteit gewas rond de kortste dag van het jaar

Nuyens teelt op 13 hectare tomaten, maar niet op het standaard steenwol substraat. Hij gebruikt kokos. "Vijf jaar geleden zijn we met kokossubstraat begonnen. De belangrijkste reden daarvoor is dat we de kosten van het hergebruik van het steenwolsubstraat te hoog vonden. Maar we ontdekten steeds meer voordelen. Door de jaren heen zijn we steeds enthousiaster geworden." 


De kas toen de grote planten van 15 oktober net geplant waren.

"Het kokossubstraat werkt perfect voor ons; we zijn echt fan. We hebben het zelfs een teeltcyclus hergebruikt en dat zonder het te stomen."


Op 8 november was er al in de hele zak geworteld.

Tegenwoordig maakt Nuyens gebruik van het kokossubstraat van Dutch Plantin. "Het kokos is erg makkelijk in het gebruik", vertelt Ben. "Daarom gebruiken we het steeds liever. Het past precies bij onze teeltwijze. Waar je dat aan merkt? Toen het kokos geplaatst was, hebben we het met vier liter bedruppeld. Dat was precies genoeg voor de teeltstart, zodat we geen tijd verloren in de cyclus." Een ander voordeel is de afwezigheid van botrytis. "Sinds we hiermee werken, hebben we daar minder last van. De opbrengst is minstens gelijk, misschien zelfs beter dan wat we hadden. Vanzelfsprekend eigenlijk, want voor een teler is dat een vereiste om ergens aan te beginnen." 

Voor meer informatie
Wim Roosen
Dutch Plantin Coir India Pvt Ltd
Tel: +31 610 569 218
Email: wim.roosen@dutchplantin.com
www.dutchplantin.com


Publicatiedatum: