Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uitbreiding voor MJ Tech in 2013:

MJ Tech neemt totale constructie vernevelsystemen in eigen hand

Tholen - MJ Tech heeft grote plannen voor 2013. Sinds zoon Ruud erbij is gekomen, heeft het familiebedrijf veel meer technische kennis in huis. Daarom willen ze voortaan ook de constructie van de vernevelsystemen in eigen beheer doen. Jan van Aperen: “Zo houden we alles in de hand en zitten we er van begin tot eind bovenop.”


Jan, Marian en Ruud van Aperen op het kantoor in Wernhout

Ruim twintig jaar levert MJ Tech al vernevelsystemen in de tuinbouw. Ze waren een van de eersten hiermee en daar profiteren ze nog steeds van. Ze ontwerpen de nevelsystemen, die zorgen voor optimale luchtvochtigheid en natuurlijke koeling, zelf. Volgend jaar gaan ze die ook verder in eigen beheer produceren. “Het plaatwerk wordt nu buitenshuis gedaan, net als het montagemateriaal. Maar we willen meer in eigen hand krijgen”, vertelt zoon Ruud van Aperen. Vader Jan maakt duidelijk dat deze uitbreiding mogelijk is door de kennis die zijn zoon meebracht toen hij vier jaar geleden bij het bedrijf kwam. “Hij is echt van de technische kant.” Ruud vult aan: “Pa is meer commercieel, die doet de verkoop.” Voor die verkoopafdeling wordt iemand gezocht die hem hierbij kan ondersteunen en kan helpen verder uit te breiden.


Ruud ontwerpt de installaties met speciale software

MJ Tech kan standaardproducten leveren, maar ook installaties op maat maken. Dat gebeurt niet meer aan de tekentafel, maar met speciale software. “Daarmee kunnen we inspelen op de specifieke wensen van de klant. Maar belangrijker is dat we er alles mee doorberekenen. Dat we niet alleen denken dat we de ideale installatie plaatsen, maar dat we dat op basis van de cijfers en de berekeningen zeker weten.” Hierdoor konden ze dit jaar op een bijzonder krappe ruimte toch een kwalitatief hoogwaardige installatie wegzetten.
Ook de installaties in turnkey-projecten in het buitenland worden met de software ontworpen. “We berekenen dan aan de hand van het plan van de dealer.” De twee merken dat de situatie daar soms behoorlijk anders is. “De lat in Nederland ligt veel hoger. Hier wordt veel rendement gerichter geteeld.” Dat kan zover gaan dat de systemen soms zelfs te precies zijn en te veel informatie aan de teler verschaffen. “Maar daar is altijd wat aan te doen”, lacht Ruud. De export groeit, mede door de eenvoudige installatie en onderhoud. In Turkije, Mexico en Rusland zijn de afgelopen periode installaties van MJ Tech geplaatst. Toch ligt daar niet de eerste focus. “Sommige bedrijven zijn bijzonder gericht op het buitenland, maar voor ons is het belangrijk om het binnenland niet te vergeten. In de Benelux ligt 75 procent van ons werk.”


Ruud, Jan en Marian van Aperen op de Horti Fair 2012

De vernevelsystemen vinden in Nederland en België vooral aftrek onder zacht-fruittelers. Dit jaar is het bedrijf aan de slag gegaan met nieuwe filters en een nieuw ventielblok voor de unit. "De unit regelt de hogedrukverdeling naar het leidingwerk in de kas toe. Daar zijn nu een paar opties bijgekomen, waaronder een degelijk aflaadventiel om het nadruppelen in de kas te minimaliseren", vertelt Ruud.

Het bedrijf levert via Enthoven Techniek, Patron Agri Systems en Cogas Zuid. In België zijn de systemen verkrijgbaar via P. Mais Automatisering. “We hebben inmiddels alle toonaangevende Belgische proeftuinen en universiteiten voorzien van onze installaties”, vertelt Jan. Zo wordt er onder andere in de Proefcentra in Sint-Truiden en Hoogstraten gewerkt met de installaties. Het werken via dealers bevalt goed. “Dat we zelf niet op pad hoeven werkt goed. Daar komt veel organisatie bij kijken. Daar zijn dealers veel beter op voorzien. Zo kunnen wij gefocust blijven op het product.”

Voor meer informatie:

MJTech BV

Wildertstraat 11

4884 MX Wernhout (Nederland)

Tel: (0) 76-597 45 03

Fax: (0) 76-597 50 76