Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
hogere vraag naar mini tros-cherrytomaten in aanloop kerst

Laatste oogst herfstteelt bij Kwekerij 't Woudt

Tholen - Vandaag worden de laatste tros-cherrytomaten van de herfstteelt geoogst bij Kwekerij 't Woudt. Vanaf morgen draait het bedrijf helemaal op belichte teelt. De laatste onbelichte oogst valt samen met de kerst en de bijbehorende hogere vraag. "Deze week hebben we veel product en telen we op precies vijf hectare. Volgende week gaan we terug naar 2,8 hectare", vertelt Paul van Koppen.


Halchef Paul Ruggenberg zorgt ervoor dat alle bestellingen elke dag op tijd klaar staan. Zo ook deze drukke dagen voor de kerst.

Dankzij de herfstteelt kan het bedrijf jaarrond leveren. Ondanks het donkere weer dit najaar is ook de kwaliteit van de onbelichte teelt tot het einde aan goed. "Sinds dit jaar telen we met Maxifort onderstam, ook in de herfstteelt. Daarvoor zag je dat de laatste trossen minder sterk waren. Nu is de plant naar het eind toe krachtiger en zijn de trossen beter." 

De belichte teelt van 't Woudt wordt sinds 8 december geoogst. Van Koppen: "De daghandel was toen nog best mager en liep niet zo snel." Als mogelijke oorzaak denkt hij aan het aanbod uit Zuid-Europa. Momenteel trekt de vraag en dus ook de prijzen aan. De tomaatjes gaan via de Greenery naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en het Oostblok, vooral Rusland. De dagvers geoogste mini tros-cherrytomaten zijn exclusief en populair tijdens kerst. "We merken sinds een paar dagen dat er extra bestellingen zijn, ook van onze vaste afnemers. Daar hebben we op ingespeeld met de herfstteelt."

Hoe de handel de komende weken gaat, durft Van Koppen nog niet te zeggen. "We hebben een deel voorverkocht, maar voor de daghandel moeten we echt afwachten. De laatste jaren was het in deze periode niet slecht, maar het verschilt echt sterk."

Voor meer informatie:
The Greenery bv
telefoon: 0180 - 657905 

Kwekerij ’t Woudt