Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geld voor sanering kassen in Greenport Aalsmeer

De gemeente Uithoorn krijgt van de provincie Noord-Holland 940.000 euro te leen om 56.000 m2 kassen te saneren in de Uithoornse Polder. Bedoeling van de lening is volgens de provincie om de herstructurering in het gebied te versnellen. Het geld is bestemd voor de sanering van 56.000 m2 kassen, gebouwen en verhardingen en de verplaatsing van twee tuindersbedrijven naar concentratiegebieden in de Uithoornse Polder. Als voorwaarde voor de lening is gesteld dat er een integrale visie voor de glastuinbouw in Uithoorn wordt opgesteld.

Proef

De provincie Noord-Holland onderzoekt op deze manier een andere toepassing van de 'Ruimte voor Ruimte regeling'. Daarbij worden saneringskosten vooraf gefinancierd. Ook nieuw is dat een aantal bedrijven gezamenlijk en onder regie van de overheid worden aangepakt. Volgend jaar wordt bekeken of deze werkwijze ook is toe te passen buiten de Greenport Aalsmeer.

Publicatiedatum: