Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nathalie Sebrechts, Groothandel Sebrechts:

"Zachtfruit blijft een bestseller voor de feestdagen"

Tholen - Het winterseizoen is in volle gang. De feestdagen zijn in aantocht en dit zorgt voor een veranderende en specifiekere vraag bij de consument. Ook bij Groothandel Sebrechts is dit merkbaar, vertellen Nathalie en Roger. "Champignons bijvoorbeeld eten we het hele jaar door, maar bij kerst is er meer keuze. Zowel de traditionele witte champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen vragen onze klanten dagelijks. Elk jaar bij het begin van het wildseizoen start ook de verkoop van de boschampignons. Dan breiden wij ons assortiment uit met een 20-tal verschillende soorten. Dit gaat van een eenvoudige beukenzwam tot de meest speciale variëteiten."

Witte champignon blijft populairst

"Wat de verkoop betreft gaat het iets trager en moeilijker dan vorig jaar", geeft Roger aan. "Hoewel de boschampignons in het algemeen minder prijzig zijn dan in 2011, wordt er minder afgenomen. De crisis is daar één van de mogelijke oorzaken van. Dit jaar lag de productie hoog en daardoor liggen de prijzen op een wat lager niveau. Met de kwaliteit zijn wij en onze klanten zeer tevreden. Wat de feestdagen betreft qua boschampignons zijn de mini-shiitake, girolle en chantarelle het meest in trek. Maar de traditionele witte champignon is en blijft het populairst. De verwachtingen voor de feestdagen zijn dus positief. De bestellingen lopen vlotjes binnen."Nathalie vertelt dat dit jaar de alledaagse manier van koken een echte trendsetter is. "Mensen willen graag zelf in de keuken staan. Dit is dan ook het gevolg van de vele kookprogramma's via de media. Zelf koken betekent dus ook verse groenten en fruit aankopen. De verse kruiden in pot, zoals Basilicum, Bieslook, Koreander en Rozemarijn, worden ontzettend goed verkocht, alsook de verschillende scheuten (preischeuten, rodebietscheuten, broccolischeuten). Naar de gekleurde slasoorten zoals Lollo Bionda en Lollo Rossa is ook een goede vraag. Wat de fruitafdeling betreft, blijft het zachtfruit tijdens de feestdagen een bestseller. De Belgische aardbeien zijn momenteel in stijgende lijn maar daarnaast een primeur voor de feestdagen. Andere producten die in trek zijn, zijn lychees, Franse kiwi's en natuurlijk het Spaanse citrus.""Groenten- en Fruithandel Sebrechts wenst iedereen prettige feestdagen!"

Voor meer informatie:
Groothandel Sebrechts
Groothandelsmarkt Antwerpen
Kielsbroek 4
2020 Antwerpen
+32 (0)3 237 41 92
[email protected]