Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
plannen voor bevoorrading lokale supermarkt

Ohio: Eerste oogst sla uit stadskassen

Telersorganisatie Green City oogst binnenkort de eerste gewassen uit een van de grootste stadskassen in het land. Een hydroponic bedrijf teelt op 1,3 hectare in het centrum van de stad Cleveland. Volgens Mary Donnell, van Green City, is er veel interesse van mogelijke klanten waaronder supermarktketen Heinen en handelaren die restaurants en cateringbedrijven in de regio bevoorraden. Zij kunnen binnenkort kiezen uit rode en groene krulsla, botersla en diverse kruiden. "Onze prijzen zijn scherp", vertelt Donnel over de goederen die normaal vanuit Californië en Arizona verscheept worden. 

Terry Romp, inkoper voor Heinen, vertelde dat hij sinds de start bij de teelt betrokken is en dat hij benieuwd is naar het uiterlijk en de smaak van de producten. 
"We hebben gezegd dat als het goed is en de prijzen interessant zijn, we het kopen", vertelt hij. "Het is logisch om dichtbij huis te kopen. Het kost meer dan 5000 euro om een truck van Californië hierheen te laten komen." 

Ook de Cleveland kliniek, universiteitsziekenhuizen en de Case Western Reserve universiteit zijn geïnteresseerd in de producten van het nieuwe bedrijf. Dat vertelde Steven Standley van het universiteitsziekenhuis en voorzitter van de Evergreen Cooperative Corporation.


Bekijk hier foto's van de start van de teeltstart in de stadskas.



Publicatiedatum: