Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch, Freeland:

“Betere preiprijzen dan vorig jaar”

Tholen - Lagen de preiprijzen vorig jaar rond deze tijd nog rond de 0,35 cent, nu zijn ze opgeklommen tot 0,60 cent. “Normaal is er rond deze tijd van het jaar sprake van een beetje schaarste, maar vorig jaar is er veel geteeld en dat zag je terug in de prijzen. Nu lijkt er weer iets minder prei op de markt”, vertelt Kees van den Bosch van handelsbedrijf Freeland. “De oogst in België is iets lager en er is al wat winterweer geweest.” Ook de prijzen van ijsbergsla en broccoli liggen hoog. “Door het slechte weer in Spanje zijn ze erg duur.”Geen kerstkaart maar een donatie aan een goed doel voor Freeland. En natuurlijk de beste wensen voor de feestdagen en 2013!
 
De producten van Freeland gaan naar Nederland, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Engeland. De handel is momenteel rustig en dat blijft dit jaar zo, verwacht Van den Bosch. “Kerstdrukte hebben we hier niet echt. Maar door de feestdagen en de vakanties, ook in het transport, wordt het in januari juist wel weer druk. En eind december worden de voorraden zo laag mogelijk gehouden voor de belasting. In de eerste week van het nieuwe jaar wil iedereen ze weer op peil brengen.” Dat zorgt waarschijnlijk voor tekorten.

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 140
7821 CE Emmen
Tel: 0591 670 570
Fax: 0591 670 579
www.freeland.nl