Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Houweling's Tomatoes gaat voor emotie

Deze zomer heeft tomatenteler Casey Houweling zijn verpakking veranderd door dezelfde instincten te volgen die hem 27 jaar geleden overtuigden het eerste tomatenteeltbedrijf onder glas te starten in Delta, Baja California (BC). "De vraag naar lokaal geteelde groenten is geëxplodeerd", zei Houweling. "Kopers rangschikken deze producten vaak boven geïmporteerde biologische groenten, maar in de wintermaanden hebben retailers uit BC geen lokale bron om aan deze behoefte te voldoen".

Daarom plukte Casey Houweling al vroeg vijf hectare zomertomaten, renoveerde hij een gedeelte van zijn kas en installeerde hij belichtingsarmaturen om de winteroogst te versnellen. Wat betreft de hoge kasten en het risico van het project, zei Houweling: "De uitbetaling van de investering mag misschien lang op zich laten wachten, maar mijn consumenten zullen vandaag de dag van verser, beter smakende tomaten genieten doordat ze van dichtbij komen. Dat wekt ook het enthousiasme van onze retailpartners, die op ons kunnen rekenen voor een jaarronde productie."Volgens David Bell, Houweling's marketinghoofd, zal er een 'BC GROWN'-sticker verschijnen op alle in BC geteelde producten. "Op sommige momenten is het voor consumenten een uitdaging om het land of de oorsprong van een groente of vrucht te detecteren", zei Bell. "Wij hebben het heel simpel gemaakt met de 'BC GROWN'-sticker." Bell is optimistisch: "De reactie op onze eerste oogst is indrukwekkend geweest. Dat is een goed voorteken voor meer areaal volgend jaar."Houweling's Tomatoes is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Casey Houweling met vestigingen in Camarillo, Californië (125 hectare) & Delta, Brits Columbia (50 hectare). Als teler en CEO is Casey toegewijd aan het telen van uitstekend smakende tomaten, het hele jaar door.

Voor meer informatie:
David Bell
Houweling's Tomatoes
Tel: +1 604 398 5303
Mob: +1 604 315 3768
www.houwelings.com
Publicatiedatum: