Zo'n 200 vertegenwoordigers uit de internationale groentesector waren eerder deze week aanwezig op het Vegetable Future Forum van Bayer CropScience. Tijdens het eendaagse evenement werd er gesproken over de trends en uitdagingen binnen de sector. Van snel ontwikkelende markten in Latijns-Amerika en Azië tot de evolutie van de biologische markt en algemene markttrends en -ontwikkelingen. De sprekers waren afkomstig van bedrijven als METRO Group, Nestlé, Koppert Biological Systems, Rabobank en SAP.

'We willen de voorkeurspartner zijn op het gebied van AGF. Dit bereiken we door samen te werken met partners in het stimuleren van innovatie,' zo vertelde Dr. Rüdiger Scheitza, lid van het management bij Bayer CropScience AG.

'We bieden telers geïntegreerde oplossingen - van groentezaden onder onze eigen merknaam Nunhems, innovatieve chemische en biologische gewasbeschermingsmethoden tot uitgebreide diensten backup - om groentetelers te helpen met het behalen van het beste resultaat,' zo vertelde Frank Terhorst, hoofd van Strategisch Zakenmanagement voor AGF en gewasbeschermingsmiddelen.

Het Food Chain Partnership zaken initiatief van Bayer CropScience brengt telers, verwerkers, exporteurs, importeurs en verkopers samen. Momenteel zijn er 240 projecten in 30 landen gaande waarbij het om 40 verschillende gewassen gaat. Bayer CropScience biedt op maat gemaakte oplossingen die gericht zijn op kwalitatief goed zaad, effectieve gewasbescherming, aanvullende diensten en expertise op het gebied van milieubescherming, efficiëntie en veiligheid. 

Voor meer informatie:
Utz Klages
Bayer CropScience AG
Tel. +49 2173 38-3125
utz.klages@bayer.com
www.bayercropscience.com