Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SP tegen glastuinbouw buiten concentratiegebied St. Annaland

De SP heeft zich als enige partij in de gemeenteraad van Tholen uitgesproken tegen de mogelijkheid om - buiten het concentratiegebied bij Sint Annaland - ook elders op het eiland glastuinbouwkassen neer te zetten. Die mogelijkheid biedt het Bestemmingsplan Buitengebied, dat gisteren voor de komende jaren moest worden vastgesteld. De provincie heeft in het verleden geprobeerd om te voorkomen dat er overal in de Zeeuwse polders glazen kassen verschijnen omdat zoiets heel storend voor het landschap is. Daarom zijn er concentratiegebieden aangewezen.

Maar de gemeente Tholen wil daarnaast de mogelijkheid geven aan boeren en tuinders om buiten het concentratiegebied kassen neer te zetten,tot een oppervlakte van 2 hectare. Korevaar vond dat veel te groot . Wethouder Hoek stelde, dat het in het verleden ook al mogelijk was, maar dat was voor de SP nog geen reden om voor de toekomst die mogelijkheid tot het verstoren van het landschap open te laten. 
Een andere reden voor de fractie om haar stem niet te geven aan het bestemmingsplan was dat het wel verboden wordt om in het Thoolse buitengebied een paardenhouderij te beginnen. Korevaar vond een paardenhouderij veel beter passen bij een Thoolse polder dan her en der hectares met blinkend glas.
Ook hier had de wethouder geen beter argument dan dat het ook in het oude bestemmingsplan verboden was. En dat was dus onvoldoende om de SP te laten instemmen met het bestemmingsplan.

Bron: SP
Publicatiedatum: