Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sparkspread onder dalende gasprijzen iets beter

Voor wkk-installaties is de sparkspread iets verbeterd door de daling van de gasprijs. Ook voor kolencentrales is de spread weer iets beter geworden. Doordat de CO2 markt iets opliep, zijn de bewegingen in de clean spreads marginaal. Clean Spark Spread (CSS) 2013: -4,82 €/MWh (vorige week: -4,66 €/MWh)
Clean Dark Spread (CDS) 2013: 14,68 €/MWh (vorige week: 14,91 €/MWh)
Deze spreads geven het rendement aan van respectievelijk gas- en kolengestookte elektriciteitscentrales.

De bijgevoegde grafiek is sinds het begin van dit jaar uitgebreid met een overzicht van de sparkspread voor de kortere termijnproducten. Standaard wordt weergegeven met het eerst volgende kalenderjaar (Cal-13) en met het eerst volgende kwartaal, nu dus Q1-13. In de bijgevoegde grafiek staan zowel de base load als de peak load sparkspread voor 2013 plus de base en de peak voor het eerst volgende kwartaal voor een wkk met een elektrisch rendement van 40%.

Verwachting

Met de verwachting van dalende gasprijzen de komende dagen, voorziet Endon een lichte verbetering in de sparkspread de komende dagen. Zie voor een overzicht van diverse (verschillende perioden) sparkspread berekeningen de website van Endon. 

bron: Endon

Publicatiedatum: